Cumartesi , 20 Nisan 2024

Doktor ve eşine kar maskeli dehşet!

842743_detay

Nazilli’de bir doktorun evine girerek namaz kılan eşini rehin alan şüpheliler, eve gelen doktoru da darp edip dizinden silahla yaraladı

 Aydınlı doktorun evine gizlice giren iki kişi, doktoru öldüresiye dövüp dizinden vurdu. Eşini sandalyeye bağlayıp rehin aldı. Şüphelilerin evden herhangi bir şey almaması dikkat çekti.

Durmuş Ali KILINÇ / AYDIN (AHT)

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir doktorun evine girereknamaz kılan eşini rehin alan şüpheliler, eve gelendoktoru da darp edip dizinden silahla yaraladı.

Olay bugün saat 15.30 sıralarında Nazilli merkez Zafer Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Nazilli Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrah olarak görev yapan Opr. Dr. Bahattin Dülek (63) veeşi Zeliha Dülek’in (65) yaşadığı eve gelen kar maskeli ve eldivenli iki şüpheli, havanın sıcak olması nedeniyle açık bırakılan arka kapıdan içeri girdi. Saldırganlar evde yalnız olan ve içeride namaz kılan Zeliha Dülek’in başına örtü geçirerek etkisiz hale getirdi. Dülek’i koli bandı ile sandalyeye bağlayan şüpheliler, doktor kocasını beklemeye başladı. Saat 16.15 sıralarında evine gelen Dr. Bahattin Dülek, zili çalmasına rağmen kapı açılmayınca anahtarı ile kapıyı açmaya çalıştı. Kapıyı açar açmaz Dülek’in üzerine saldıran 2 kişi, doktoru da eşi gibi sandalyeye bağladı. Doktor ve eşini darp eden şüpheliler, üzerlerinde taşıdıkları silahla Dr. Dülek’in sağ dizine ateş ederek yaraladı. Şüpheliler daha sonra evden ayrılarak kayıplara karıştı.

KOLİ BANTINI GEVŞETİP KURTULDU
Darp sırasında ellerine dolanan koli bantlarını gevşeten Dr. Dülek, yaklaşık 15-20 dakikalık çabası sonucu kendi imkanlarıyla bağlandığı sandalyeden kurtulmayı başardı. Daha sonra eşini de kurtaran Dülek’in ihbarı üzerine çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edildi. Evinde ilk müdahalesi yapılan Dr. Dülek, ambulansla görev yaptığı Nazilli Devlet Hastanesi’ne getirildi.

GÖRÜNTÜ ALINMASINI İSTEMEDİ
Olayı haber alan mesai arkadaşlarının Acil Servis girişinde karşıladığı Dr. Dülek, polisten gazetecilerin görüntü almasını engellemelerini istedi. “Niye çekiyorsunuz siz kardeşim. Ben çekilmesini istemiyorum. Şunları engeller misiniz?” diye gazetecilere tepki gösteren Dülek, hastanede tedavi altına alındı.

“SANA BİR ŞEY YAPMAYACAĞIZ’ DEDİLER”
Eşi gözleri önünde silahla yaralanan Zeliha Dülek, polise yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Dülek, “Namaz kılarken benim başıma bir şey geçirdiler. Sonra ellerimi kollarımı bağladılar. ‘Sana bir şey yapmayacağız’ dediler. Eşim gelince içeri alıp onun da elini kolunu sandalyeye koli bandıyla bağladılar. Uzun süre eşimi dövdüler. Sonra küçük silahla vurup kaçtılar. Kim olduklarını tanımıyorum. Eşim önce kendisini, sonra da beni kurtardı. Polisi ve 112’yi aradık” dedi. Hayati tehlikesi bulunamayan Dr. Bahattin Dülek ve eşini rehin aldıktan sonra darp eden kar maskeli şüphelilerin yakalanması için çevrede geniş çaplı araştırma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bir yanıt yazın