Cuma , 19 Nisan 2024

Lösemili çocuklardan ‘doktor’ eylemi

LOSEMi

Şanlıurfa’da, lösemi hastaları ve yakınları Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli tek hematoloji uzmanı doktorun tayin istemesi üzerine eylem yaptı.

Hastanede görevli tek doktorun gitmesiyle tedavi olamayacaklarını söyleyen lösemi hastaları ve yakınları sağlık bakanlığı’nın feryatlarına kulak vermesini istedi.

 

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesinde toplanan lösemili çocuk hastalar ile yakınları, Hematoloji Bölümü’nde görevli tek doktorun tayin istediğini, doktorun ay sonunda kentten ayrılması halinde tedavilerinin aksayacağını savundu. Lösemili çocukların aileleri adına konuşan Enes Bakırcı, tayinin gerçekleşmesi halinde büyük sorunlar yaşayacaklarını söyledi. Bakırcı, “Daha önce 3 uzman doktorla hizmet veren hematoloji servisi son 6 aydır tek doktorla 100 hastaya hizmet vermeye çalışıyor. Şimdide tek bu uzman doktor tayin isteyince Hematoloji Servisi kapanma noktasına gelmiştir. Hastanede görevli tek doktor ay sonunda buradan giderse bizler hasta çocuklarımızı çevre illere götürmek zorunda kalacağız. Tedavi şartları çok ağır olan ve zaman zaman ilaç sıkıntısı çeken lösemili hastalar, yollarda hayatlarını kaybedebilirler. Biz lösemili hastalar olarak feryadımızı yetkililerin duymasını istiyoruz” diye konuştu.

Lösemi hastaları ve ailelerinin eyleminin ardından Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise Çocuk Hematoloji bölümündeki tek öğretim üyesinin Eskişehir’e tayin edildiğini, Üniversite idaresinin Bakanlık nezdinde temaslarda bulunmasına rağmen tayininin engellenemediği ifade edildi. Hastaneden yapılan açıklamada; tek doktorla hizmet verilen Çocuk Nöroloji bölümünde de benzer durumla mecburi hizmet ve atamalar nedeniyle benzer bir durumla karşılaşılabileceği vurgulandı.

Hürriyet

Bir yanıt yazın