Cuma , 26 Nisan 2024

Doktora yapılan saldırıya kınama

doktora_yapilan_saldiriya_kinama13654325080_h1011769

Trabzon’un Vakfıkebir Devlet Hastanesi acil servisine gelen üç kişinin nöbetçi Doktor Berat Sağlam’ı darp etmeleri hastane yönetimi ve Sağlık-Sen tarafından kınandı.

Olay, geçtiğimiz Cuma günü akşam saat 18.03 sıralarında meydana geldi. Hastanenin acilservisine gelen E.G., S.Ç. ve H.Ş.Y. annelerinin ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle Dr. Berat Sağlam’a saldırarak darp ettiler. Güvenlik görevlileri tarafından hastaneden uzaklaştırılan üç kişi daha sonra polis merkezine getirildi.

Dr. Berat Sağlam ise kendisine yapılan saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Y.G.(40) adlı bir kadının kafasındaki frontal bölgede bir tümör tespit ettik. Bunun üzerine hastayı KTÜ Farabi Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ne sevk ettik. Orada ise hasta yüzde 4 kurtarılabilme şansıyla ameliyat edildi ve hayatını kaybetti. Hastanın ameliyat sırasında hayatını kaybetmesinin benimle bir ilgisi yoktur.” ifadelerine yer vermişti.

“SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Hastane yönetimi adına bir basın açıklaması yapan Başhekim Uz. Dr. Mustafa Aydın, şunları söyledi: “Acil servisimizde hastalara şifa dağıtmak ve hastaların yaralarını sarmak için canla başla görev yapan sağlık çalışanı ve doktor arkadaşımıza saldırıda bulunulmuştur. Her türlü küfür, hakaret ve tehdit içerikli sözlerin sarf edildiği üzücü bir olay yaşanmıştır. Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin olayı kınıyoruz. Çalışanlarımıza yönelik yapılan sözlü ve fiili saldırılar iş motivasyonumuzu bozmaktadır. Ancak bizler her türlü koşullarda vatandaşlarımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz, mesleğimizi güven içinde ve huzurla yapmak istiyoruz.

Bu ortamı sağlamak için tüm tarafları hoşgörüye, bilimselliğe ve toplum yararını gözetmeye çağırıyoruz. Bakabileceğinin çok üstünde hasta bakan, tutabileceğinden daha fazla nöbet tutmak zorunda kalan, her türlü olumsuz şartlarda görevini yapmaya çalışan, gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra eden hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın sebep ne olursa olsun sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Doktor Berat Sağlam kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin saldırıyı tekrar şiddetle kınıyoruz ve bir daha bu gibi durumların yaşanmamasını temenni ediyoruz.”

“HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM”

Üç kişinin saldırısına maruz kalan Dr. Berat Sağlam ise “Hastanede şifayı dağıtırken yapılan bu türlü hareketlerle hizmeti el altına alanları tabi ki kınıyoruz. Bunun teşebbüsü bile yanlış. Sonuçta sabahlara kadar çalışıyoruz. Sonuna kadar hakkımı arayacağım. Ayrıca olay adliyeye intikal etti. Bu bağlamda hakkımızı arayacağız.” şeklinde konuştu. Doktor Berat Sağlam’ın saldırganlardan şikayetçi olduğu ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

SAĞLIK- SEN DE OLAYI KINADI

Sağlık- Sen Trabzon Şubesi de yaptığı bir basın açıklamasıyla olayı kınadı. Sağlık- Sen tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dr. Beraat Sağlam hasta yakını tarafından saldırıya uğramıştır. Bu olay göstermektedir ki sağlık personeline yönelik şiddet artarak devam etmektedir.

Sağlık alanında çağ atlatan gelişmelere rağmen sağlık personelin yönelik şiddetin devam ediyor olması sağlık alanında vatandaşın yararına yapılan çalışmaların yanı sıra sağlık personeline yapılan şiddete yönelik caydırıcı tedbirlerin alınması gerekliliğini gözler önüne sermektedir. Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddet genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi, yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasına neden olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez.

Sağlık-Sen Trabzon Şubesi olarak her an için bir saldırıyla karşı karşıya gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, Sağlık Bakanlığı bu konuya proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilerek toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür olaylar için gerekli yasal düzenlemeler acil olarak hayata geçirilmelidir. Kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır.

Bu olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımız da tepkisini ortaya koymalıdır. Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dr. Beraat Sağlam hasta yakınının saldırısına uğramıştır. Bu olay göstermektedir ki sağlık personeline yönelik şiddet artarak devam etmektedir. Sağlık alanında çağ atlatan gelişmelere rağmen sağlık personeline yönelik şiddetin devam ediyor olması sağlık alanında vatandaşın yararına yapılan çalışmaların yanı sıra sağlık personeline yapılan şiddete yönelik caydırıcı tedbirlerin alınması gerekliliğini gözler önüne sermektedir. Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddet genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi, yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasına neden olacaktır.

Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Sağlık-Sen Trabzon Şubesi olarak her an için bir saldırıyla karşı karşıya gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, Sağlık Bakanlığı bu konuya proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilerek toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür olaylar için gerekli yasal düzenlemeler acil olarak hayata geçirilmelidir. Kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır. Bu olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımız da tepkisini ortaya koymalıdır. Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dr. Beraat Sağlam’a yapılan saldırıyı kınıyor, tüm sağlık camiası adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Kaynak: CİHAN

Alıntı : Haber7

Bir yanıt yazın