Perşembe , 18 Nisan 2024

Sağlıkçılardan dayak tepkisi

 

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Dr. Turan Acar’ın, hasta yakınlarınca dövülmesi, meslektaşlarının tepkisine neden oldu. Hastanede, Dr. Acar’ın da katılımıyla basın açıklaması yapan sağlıkçılar ’hekime şiddet’i kınadı.

 

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’nde geçen 30 Aralık’ta meydana gelen olayda, Dr. Turan Acar, hasta yakınlarınca tartaklandı. Dr. Acar’ın tartaklanmasına tepki gösteren meslektaşları, bugün hastanenin AMATEM birimi önünde basın açıklaması yaptı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, İzmir Tabip Odası, Cerrahi Derneği’nin de destek verdiği basın açıklamasını grup adına Dr. İlker Kızıloğlu yaptı. Dr. Kızıloğlu, şunları söyledi:

“Yeni yıla yine hekim şiddetiyle girdik. Dr. Turan Acar arkadaşımız, hasta yakınlarınca darp edildi. Bu dayak asistan hekim arkadaşımızın, bizzat ameliyat ettiği ve iyileştirdiği hasta tarafından gerçekleştirilmiştir. Hekime şiddet, hekimlik onuruna olduğu gibi vatandaşların sağlık hakkına da bir saldırıdır. Bugün Dr. Acar’a atılan yumruk, tüm sağlık çalışanlarına atılan yumruktur. Hekim arkadışımızın yüzündeki morluk, hepimizin utancıdır. Sağlık Bakanlığı’nın hekime yönelik şiddet konusunda daha fazla adım atmasını ve sorumluların daha ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.”

Dr. Turan Acar’ın da aralarında yer aldığı sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından dağıldı.

 

Kaynak : Hürriyet

Bir yanıt yazın