Cuma , 19 Nisan 2024

“Sigarayı bırakan 110 kişiye takım elbise aldım”

saglik bakani mehmet muezzinoglu 7

Sağlık Bakanı’nın takım elbise aldığı ilk kişi kim çıktı?

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık 10 yıl önce sigara içen eş dost ve yakınlarına bırakmaları halinde takım elbise almaya başladığını söyledi.

İlk kıyafet aldığı kişinin o gün İstanbul Valisibugün İçişleri Bakanı olan Muammer Gülerolduğunu anlatan Müezzinoğlu, bugüne kadar 110 kişiye elbise aldığını ifade etti. Bakan Müezzinoğlu, “İlk kıyafet aldığım kişi de o günİstanbul Valisi bugün İçişleri Bakanımız olanMuammer Güler’dir. Bu anlamda yaklaşık 110 civarında bırakıp takım elbise aldığım insan var. Masrafı ağır oluyor ama ülkeye katkısı oluyor.” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Hekimevi’nde sağlık muhabirleri ile tanışma amaçlı kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Sigara ve alkol konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi duyarlı olduğunu ve paketleri topladığını belirten Müezzinoğlu, toplumun fiziksel ve ruhsal sağlığına zararlı olan maddeler konusunda kampanya başlatmak, toplumsal bilinci oluşturmak ve güçlü hale getirmek gerekiyor. Milletçe duyarlı olmalıyız. Hekim olarak sigara bugün birçok hastalığını ana unsurlarından bir tanesi. Hele hele kanser konusunda. Özellikle akciğer kanseri. Sigaranın yan etkilerini artık ilkokul çocuğu bile ezberledi. Alışkanlıkları en zor olan alışkanlıklardan vazgeçmek gerek.” açıklamasını yaptı.

Gençleri olabildiğinde kendi ve toplum sağlığı açısından zararlı olduğuna inanılan maddeler konusunda bilinçlendirmek gerektiğini anlatan Müezzinoğlu, şunları dile getirdi: “Bu anlamda yaklaşık 10 yıldır içenlere ben içiyorum bugün bıraktım diyen 3 ay sonra gelsin kıyafet alıyorum. İlk kıyafet aldığım kişi de o gün İstanbul Valisi bugün İçişleri Bakanımız olan Muammer Güler’dir.Muammer Güler o gün bıraktı bugün sigara içmiyor. Bu anlamda yaklaşık 110 civarında bırakıp takım elbise aldığım insan var. Bugünde buradan 3 kişi çıkarsa memnun oluruz. Masrafı ağır oluyor ama ülkeye katkısı oluyor.”

“25 YIL GÜNDE BİRER ADET SİGARA İÇTİM” 

Yaklaşık 25 yıl ortalama günde bir adet sigara içtiğini belirten Mehmet Müezzinoğlu, “Bazen iki üç ay hiç içmedim ama benim sigara içmem de şu koşullar olacak. Karnım tok, keyfim yerinde muhabbet olacak. Bir de yanında kahve olacak. Günde ortalama biri hiç geçmedi. Zaman zaman ‘otlakçılık’ yapıyordum. ‘Paketçiliğim’ hiç olmadı. 7 yıl önce kızlarım yurt dışında eğitim görüyordu. Bir bayramda onları ziyarete gittim. İlk torunum olmuştu. Çocuklar orada, yemek yedik, ilk defa buluşmuşuz, mutlu olduğum bir an kahve de geldi. Kızıma ‘bana bir sigara bulur musun’ dedim ama ‘baba burada içilmiyor’ dedi. Öyle bir sert tavırdı ki ‘tamam’ dedim. O gün bugündür içmiyorum. Torunum vesile oldu. Ama asıl kızımın o tavrı vesile oldu.” diye yaşadıklarını ifade etti.

CİHAN

Bir yanıt yazın