Cuma , 19 Nisan 2024

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda deprem gibi karar! SGK Başkanı Görevden Alındı!

sgk

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar görevden alındı.Haberler.com’un edindiği bilgiye göre Acar’ın yerine, yardımcısı Yadigar Gökalp İlhan’ın atanacak.

GÖREVDEN ALINDIĞINI ÖĞRENDİĞİ AN

SGK Başkanı Fatih Acar, görevden alındığı haberini Şanlıurfa’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikteyken öğrendi. Acar, görevden alındığı haberini öğrenince şoke oldu. Faruk Çelik’e bakakalan Acar’ın yerine yardımcısı Yadigar Gökalp İlhan’ın atanacağı öğrenildi.

ÜST DÜZEY GÖREVE GETİRİLECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Fatih Acar, son günlerde “88 yıldır maaş ödediklerimiz var” diyerek Kurtuluş Savaşı ve kurucu ilk TBMM üyelerine verilen aylıklardan şikayet etmesiyle gündeme gelmişti. Bir süredir Acar’ın görevden alınacağı kulislerde konuşuluyordu. Ankara kulislerinde ayrıca bir süredir SGK Başkanı Fatih Acar’ın, Çalışma Bakanlığı’nda üst düzey bir göreve getirileceği söz konusu olduğu belirtiliyordu.

FATİH ACAR KİMDİR?

1966 Samsun Ladik doğumlu olan Fatih Acar, evli ve 3 çocuk babasıdır. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nü bitirdi. Yüksek Lisansını ise Uludağ Üniversitesi Mali Hukuk Ana Bilim dalında tamamladı.

Fatih Acar, Ekim 2007’de tarihinde SGK Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmış, Mayıs 2008 tarihinden itibaren de SGK’da Başkan Vekili olarak görev yaptı.

Acar, özellikle Mayıs 2008’de TBMM’de kabul edilen reform yasasının sıkıntısız bir şekilde hayata geçmesi, merkez ve taşra teşkilatlarının oluşumu, kurumun birleşme sürecinin tamamlanması gibi birçok önemli projenin hayata geçmesinde Kurucu Başkanlık görevini üstlenmişti.

Bir yanıt yazın