Cuma , 19 Nisan 2024

Yeni Sağlık Bakanı’ndan ilk açıklama

saglikbakaniyeni

Sağlık Bakanlığı’na getirilen Mehmet Müezzinoğlu kabine değişikliğini yorumladı..

Sağlık Bakanlığı’na atanan AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığı beklemediğini, bekleseydi Edirne’de değil Ankara’da olacağını söyledi.
Edirne Valiliği tarafından düzenlenen “Helva Sohbetleri” programına katılan Müezzzinoğlu, bakan oluşunu yarım saat önce öğrendiğini kaydetti.
“Kararı beklemiyordum. Bekleseydim Ankara’da olurdum” diyen yeni Sağlık Bakanı, duygularını şu şekilde açıkladı: “İnşallah ülkemize, milletimize, Edirne’mize hayırlı hizmetler yapmayı Rabbim nasip etsin. Beklemiyordum. Bekliyor olsaydım bugün Ankara’da olurdum. Sabah, Lalapaşa ilçesinde bir programımız vardı. Bugün Edirne programlarını yaptık. Şu an Vali Beyimizin organize ettiği Helva Sohbetleri’ne katılıyoruz. Yarım saat önce haberimiz oldu. Hayırlısı olsun.” dedi.
Bir gazetecinin “Bakanlığınızda ilk önceliğiniz nedir? sorusuna Müezzinoğlu, “Bizim işimiz hizmet. İnşallah sağlıklı değerlendirmelerle önümüzdeki dönemde daha iyi olması için gayret göstereceğiz.” diye konuştu.

MEHMET MÜEZZİNOĞLU KİMDİR?

1955’te Gümülcine’de doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İç Hastalıkları ihtisası yaptı. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneği Kurucu üyesi ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyesi de olan Müezzinoğlu orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça biliyor. İstanbul Milletvekili Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babası.

Bir yanıt yazın