Cuma , 19 Nisan 2024

Yandal Uzmanlık Sınavını Kazananlara Bakanlıktan Duyuru

saglik bakanligi [Converted]

ADAYLARIN DİKKATİNE!

      2012 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı (SB) adına Üniversite Tıp Fakültelerinde uzmanlık eğitimi yapmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yerleştirme işlemi yapılan adayların 09-22 Ocak  2013 tarihleri arasında (on iş günü) yapılacak kayıt işlemleri için gerekli olan evrak ektedir.

Bakanlığımız Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına üniversite tıp fakültelerine yerleştirilen adayların ekte ilan edilen müracaat evrakını, ilan süresi içerisinde Bakanlığımıza göndermeleri gerekmektedir.

İlan süresi içinde Bakanlığımız kayıtlarına girmeyen müracaat evrakından Bakanlığımız sorumlu olmayacaktır.

NOT: Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine yabancı uyruklu kontenjanından ÖSYM’ce yerleştirme işlemi yapılan adayların müracaat evrakını; Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ilan süresi içinde elden teslim etmeleri gerekmektedir.

1-EK-1G (Genel Dilekçe Örneği) için tıklayınız.
2-EK-1Y (Yabancı Uyruklu Dilekçe Örneği) tıklayınız.
3-EK-2 (Askerlik, Sağlık ve Adli Sicil Durum Beyanı) tıklayınız.

 

TUS/ DUS / YDUS İle İlgili Açıklama şu şekilde;

TUS/DUS/YDUS İLE İLGİLİ DUYURU

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) sonucunda; Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına Üniversite Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerindekiuzmanlık eğitimi programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yerleştirme işlemi yapılan/yapılacak adayların dikkatine:

31.07.2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak uygulamaya konulan Kamu Hizmetlerinin Sunulmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin ilgili hükümleri gereği; TUS, DUS ve YDUS sonucunda Bakanlığımız eğitim ve araştırma hastaneleri ile Bakanlığımız adına üniversite tıp ve diş hekimliği fakültelerinin uzmanlık eğitimi programlarına yerleştirme işlemi yapılan adayların süresi içerisinde yapacakları müracaatlarla ilgili iş ve işlemler; bürokrasinin azaltılması, idari işlemlerin kolaylaştırılması, hizmetlerin aksatılmaması, zaman ve iş gücü kaybının önlenmesi ve atamaların daha sağlıklı yapılabilmesi için 08.08. 2011 tarihli ve 10956 sayılı Makam Onayı uyarınca yeniden düzenlenmiştir.

Buna göre:

  1. 1.      Adayların, EK-1G ve EK-2’de yer alan dilekçe, belge ve beyanının süresi içinde Mithatpaşa Caddesi No:3  06434  Sıhhiye /ANKARA adresindeki Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Evrak Gelen Servisine şahsen veya posta ya da kargo yoluyla teslimi gerekmektedir.
  2. 2.      Hangi yolla teslim edilirse edilsin evraka süresi içinde (Genel Evrak Gelen Servisinden) tarih ve sayı alınmış olması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Evrak Gelen Servisinde süresi içinde kayda girip tarih ve sayı alınmamış evrakın, posta ve kargodaki gecikmelerinden Sağlık Bakanlığı sorumlu olmayacaktır.
  3. 3.      Yabancı uyruklu adayların gerekli belge ve beyan (EK-1Y) evrakını şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.
  4. 4.      İlgili sınav dönemine ait kayıt işlemleri süresi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yapılan ilan tarihinden bir gün sonra başlar.

Adaylara önemle duyurulur.

ÖNEMLİ NOT:

Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına üniversitelerin tıp fakültelerinde uzmanlık eğitimi programlarına yerleştirilen adayların dışındakiler yerleştirildikleri kuruma müracaat edecektir.

EKLER:

1-EK-1G (Genel Dilekçe Örneği)

2-EK-1Y (Yabancı Uyruklu Dilekçe Örneği)

3-EK-2 (Askerlik, Sağlık ve Adli Sicil Durum Beyanı)

 

 

Bir yanıt yazın