Cuma , 19 Nisan 2024

Burdur`da “Tıp Fakültesi Heyecanı”

4519

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde yapılması planlanan Tıp Fakültesi binası için MAKÜ ile iş adamı Ercan Akın arasında ön protokol imzalandı.

MAKÜ Rektörlük Binası Senato Odası’nda düzenlenen ön protokol törenine MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, iş adamı Ercan Akın ve akademisyenler katıldı.

Saatcı, törende yaptığı konuşmada, protokolün Burdur ve üniversite için büyük önem taşıdığını söyledi. İmzalanacak protokolle belki de bir kentin kaderinin değişebileceğini belirten Saatcı, “Üniversitemiz ve kentimize kazandıracağımız Tıp Fakültesi’nin ilk adımını atıyoruz. Üniversite ile şehir ayrımını hiçbir zaman yapmıyoruz. O yüzden bu kazanımın tüm Burdur için olacağını söylüyorum” dedi.

Ön protokolun hayata geçmesi için Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) onayının gerektiğine işaret eden Saatcı, “Ön protokol bir başlangıç. Bu aşamadan sonra üniversite ve şehir ele ele verip ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu işe dört elle sarılıp fakültemizi şehrimize kazandıracağız” diye konuştu.

Saatcı, üniversiteye verdiği destek dolayısıyla Ercan Akın’a teşekkür etti.

Ercan Akın ise Ercan Akın Fen Lisesi’nin açılış töreninde Tıp Fakültesi binası yapma sözü verdiğini hatırlattı. Bu sözün arkasında durduğunu göstermek istediğini ifade eden Akın, şöyle devam etti:

“İlimizin diğer hayırseverlerine örnek olma düşüncem var. Eğitim kökenli sanayici iş adamı olarak, eğitime önem veririm. Burdur‘da eğitim seviyesi zaten yüksek. Seviyeyi daha da yükselterek üniversitemize destek olacağız. Ayrıca sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz. Tıp Fakültesi’ni izin alıp yaptırırsak doktor mezun edeceğiz, ülkemize Burdur‘a sağlıklı nesiller yetiştireceğiz.”

Konuşmaların ardından Saatcı ile Akın arasında MAKÜ bünyesinde Tıp Fakültesi binası yapılması için ön protokol imzalandı.

2 Yorumlar

  1. her yer tıp oldu

    her yere açıyorlar
    bakalım nolucek

  2. A motivating discussion is definitely worth comment. There’s no doubt that that you need to
    publish more about this issue, it may not be a taboo matter but generally people do not talk about such topics.

    To the next! Kind regards!!

Bir yanıt yazın