Perşembe , 28 Mart 2024

Kamuda Memurlara kıyafet serbest olacak

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamuda başörtüsü serbestisi konusunda önemli adımların atılacağını söyledi.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamuda başörtüsü serbestisi konusunda önemli adımların atılacağını söyledi.

24 Eylül’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini belirten Gündoğdu olumlu izlenimler edindiğini söyledi. Gündoğdu, “Başbakan’da olumsuz bir bakış görmedim. Ben öncelikle adımın siyasetten değil başörtülüler ve özgürlükçülerinatmasından yanayım. Yani hak verilmez alınır.

Bunlar doğuştan gelen haklardır. Başörtüsü serbesttir diye bir mevzuata gerek yok, yasaktır denilen mevzuat da kirlidir. Başbakan’a olması gerekenleri anlattım. Geciken süreci de konuştum. Ben bu konuyla ilgili bir çalışma başlatıldığını biliyorum. Var olan yansımalarında buna paralel olduğunu biliyorum” dedi.

Bugün Gazetesinde yer alan haberde, Anayasanın çağdaş olabilmesi için doğuştan gelen hakları koruması gerektiğine dikkat çeken Gündoğdu Türkiye’de kamuda baş örtüsünü yasaklayan doğrudan bir madde olmadığını dile getirdi. Sadece 657 sayılı kanuna tabi kılıkkıyafet yönetmeliği olduğunu aktaran Gündoğdu şöyle devam etti:

“Kadının başının açık olması, erkeğin favorilerinin çok uzun olması gibi. Bu öncelikle cinsiyet ayrımıdır. Aynı düşüncedeki ve dindarlıktaki erkek kamuda istediği çalışıyor ama yine aynı haklara sahip kadın bundan mahrum bırakılıyor. Başına örtü bağlamasına yasak. Bu yasağı kim ne hakla koyuyor?”

Haber Kaynağı: Mersinim.net

Bir yanıt yazın