Perşembe , 28 Mart 2024

Akdağ:”Sağlık çalışanı şiddete maruz kalıp da mahkemelik olursa…”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana Numune Hastanesi’ni ziyaret ederek burada sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni binaya taşınmaya başlayan Adana Numune Eğitim Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Akdağ, Türkiye’de sağlık çalışanı olmanın zor bir iş olduğunu, bunun sebebinin üzerinde durulması gerektiğini ifade etti. Bakan Akdağ, kendisinin de bakan olduktan sonra bunun sebebini araştırdığını ve cevabı bulduğuna işaret ederek, “Türkiye’de sağlık çalışanlarının sayısı olması gerekenin çok altında. Doktor için de hemşire için de psikolog için de bu böyle. Böyle olduğu zaman üstümüzde çok büyük iş yükü oluşuyor. Avrupa ortalamasında her 100 bin kişiye 350 hekim düşüyor. Türkiye’de bu sayı 160. Hemşire-ebe sayısı 200’ün biraz altında. Avrupa ortalamasında bu sayı 750’lere dayanıyor” diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANININ HAKKINI BİZ KORUYACAĞIZ”
Akdağ, zaman zaman sağlık çalışanına karşı şiddetten bahsettiklerini, buna karşı asla müsamahalarının olmadığını, bir şiddet teşebbüsü bile olsa bizzat bakanlıktan bunu takip ettiğini vurguladı.

Son yapılan teşkilat kanununda da bu konuyla ilgili önemli imkan geliştirdiklerini ifade eden Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Bir sağlık çalışanı herhangi bir şekilde şiddete maruz kalır da mahkemelik olursa, onun bütün avukatlık işlerini doğrudan Sağlık Bakanlığı olarak biz takip edeceğiz. Bu kamuda ilk oluyor. İkinci bir örneği yok. Bir öğretmene, mühendise, savcıya, polise şiddet davranışı olduğunda herkes kendisi avukat tutar. Kendi hakkını aramaya çalışır. Ama sağlıkta biz bu sistemi getirdik. Doğrudan sağlık çalışanının kişisel hakkını, Sağlık Bakanlığı’nın avukatlarıyla biz koruyacağız.”

AA

Bir yanıt yazın