Cuma , 19 Nisan 2024

Bu kez “Sağlık Müdürü”ne (Doktora) Bıçaklı Saldırı

doktora-bicakli-saldiri-4168173_o

Çorum’un Osmancık ilçesinde bir doktor şizofren hastası olduğu iddia edilen kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde hastaneye gelerek, hastane ile ilgili birtakım notlar alan ve başhekim sekreterine dilekçe yazdırmak istediği söyleyen Ekrem U. (40) adlı şahıs daha sonra ilçe sağlık müdürünün bulunduğu Toplum Sağlığı Merkezi binasına geçerek sağlık müdürü ile görüşmek istediğini belirtti. İddiaya göre, İlçe Sağlık Müdürü ile görüşmesi için yönlendirilen Ekrem U., sağlık müdürüyle aldığı notlar ve yazdığı dilekçe hakkında konuşmaya başladı.

Sağlık Müdürü Alper Kısa’nın şahsın ruh halinden şüphelenerek kısa cevaplar vererek konuyu geçiştirmeye çalıştı. Verilen cevaplardan tatmin olmayan Ekrem U., sinirlenerek sesini yükseltmeye başladı. Bunun üzerine diğer hastalarla da ilgilenen Kısa, Ekrem U.’dan dışarı çıkmasını istedi.

Dışarıya çıkmasını söyleyen doktora sinirlenen Ekrem U., cebindeki bıçağı çıkararak saplamak istedi. O sırada Kısa, zanlının bileğine vurarak göğsüne doğru gelen bıçak darbesini önlemeye çalıştı. Midesi üzerinden derin olmayan bıçak yarası alan Kısa, doktor arkadaşlarının ilk müdahalesinin ardındanOsmancık Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayla ilgili bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı İbrahim Küçük, İlçe Sağlık Müdürü Doktor Alper Kısa’nın hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yara aldığını ve

sağlık durumun iyi olduğunu belirterek, “Hastaneye gelen bir vatandaşımız burada sağlıkla ilgili bir takım iş ve işlemlerini yaptırıyor, ondan sonra ise İlçe Sağlık Müdürümüze gidiyor. İlçe Sağlık Müdürümüzü odasında bıçakla hafif şekilde yaralıyor. Doktorumuzun her hangi bir hayati tehlikesi yok, sağlık durumu iyi, şu anda müşahede altında tutuluyor. Müdürümüzü bıçaklayan vatandaşında şizofren hastası olduğu ve daha öncede bazı olaylara karıştığı hakkında bilgiler edindik. Şu an gözaltında işlemleri devam ediyor” dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Doktor Alper Kısa’yı bıçakla yaralayan, Ekrem Uslu olay yerinden uzaklaşamadan polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Şizofren hastası olduğu iddia edilen Ekrem U.’nun daha önce de 2 sefer konut dokunulmazlığını ihlal, 2 sefer mala zarar verme gibi suçları işlediği ve 16 Ekim 2012 tarihinde de şizofren raporu aldığı bilgilerine ulaşıldı. Bekar olan ve sık sık alkol aldığı ileri sürülen Ekrem U.’nun saldırıyı gerçekleştirdiği sırada alkolsüz olduğu bildirildi. - Çorum

Bir yanıt yazın