Çarşamba , 24 Nisan 2024

Alo 184 SABİM hattı kapatılsın

Muğla Tabip Odası ve Türk Sağlık-Sen üyesi doktorlar, intihar ettiği belirtilen acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem için saygı duruşunda bulundu ve basın açıklaması yaptı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde basın açıklamasını okuyanMuğla Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nurşin Külcü, acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem’in, Alo 184 SABİM hattına gelen bir hasta şikayeti nedeniyle savunmasının alınmasının ardından intihar ettiğini öne sürerek, sağlık çalışanları üzerinde baskı aracına dönüştürülen Alo 184 SABİM hattı kapatılmasını istediklerini belirtti.

Külcü, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil tıp asistanı Erdem’in, 30 Kasım’da, Sağlık Bakanlığı’nınAlo 184 SABİM hattına yapılan bir şikayetle ilgili savunma verdikten sonra çalıştığı hastanenin 6. katından atlayarak yaşamına son verdiğini savundu.

Erdem’in ”psikolojik sorunları olduğu” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Külcü, ”Dr. Melike Erdem’in ölümüyle ilgili delillerin karatılmasına asla izin vermeyeceğiz. Hekimleri, sağlık çalışanlarını hastalara kırdıran Alo 184 SABİM hattına karşı isyan ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları olarak ‘Alo 184 SABİM, yetti artık, çık devreden’ diyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından doktorlar acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem için bir dakika saygı duruşunda bulundu. Ardından Alo 184 SABİM hattını arayarak, hattın kapatılmasını istediler.

AA

Habertürk

Bir yorum

  1. KAPATILSIN
    KAPATILSIN
    KAPATILSIN
    KAPATILSIN
    KAPATILSIN

Bir yanıt yazın