Cuma , 29 Mart 2024

”Bu hastane güvenlik kamerasıyla izleniyor” tabelası

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete verilen cezanın artırılması için hazırlanacak teklifte, hastanelere asılacak caydırıcı uyarılar da bulunacak.
 TBMM Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu üyelerinin tamamının imzasıyla, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete verilen cezanın artırılması için kanun teklifi hazırlanacak.

Sağlık Bakanlığı’nın, Türk Ceza Kanunu’nda şiddette cezayı müeyyidenin artırılmasına yönelik bir çalışmasının bulunduğunu anımsatan Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, komisyon üyeleri olarak kanun teklifine talip olduklarını kaydetti. Ünüvar, komisyonda yer alan 4 partiden 17 milletvekilinin ortak imzasıyla böyle bir teklif verebileceklerini, bu konuda bir çalışmanın yürütüldüğünü ifade etti.

Kamu spotlarıyla toplumun bilinçlendirilebileceğini belirten Ünüvar, ”Çok izlenen dizilerin içinde toplum tarafından benimsenen rol model olarak görülen sanatçıların, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili bilgilendirmesinin doğru olacağını düşünüyoruz. Özellikle acillerin fiziki şartlarının, şiddeti azaltacak yönde yeni bir takım düzenlemeler yapılabileceğini düşünüyoruz.  ‘Bu hastane güvenlik kamerasıyla izleniyor’ gibi uyarılar olmalı. Bir caydırıcı unsur olarak bunu Sağlık Bakanlığı’na önerdik” görüşünü dile getirdi.

TBMM – Meltem Yılmaz
http://www.aa.com.tr/tr/haberler/96922–saglikcilara-siddete-ceza-artirimi

Bir yanıt yazın