Perşembe , 28 Mart 2024

Mkü Tıp Fakültesi Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Hizmete Girdi

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kurulan yeni doğan yoğun bakım ünitesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Tıp Fakültesi Hastanesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törendeyaptığı konuşmada, üniversite hastanelerinin bulundukları ilde en üst düzey ve en donanımlı sağlıkhizmetini sunduklarını, yeni doğan yoğun bakım ünitesinin de ilde önemli bir ihtiyacı gidereceğini umduklarını söyledi.

Sağlık hizmetlerinde hizmet kalitesine göre derecelendirme yapıldığını anımsatan Güder, sağlıkaraştırma ve uygulama hastanelerinin en üst düzeyhizmet veren 3. basamak sağlık kuruluşları olduklarını bu yüzden en iyi donanıma sahip olmalarının gerektiğini kaydetti.

Güder, MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin sağlık hizmet potansiyelini her geçen gün daha da arttırdığını, her ay yeni bir bölümü hizmete sokmanın kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Sağlık çalışanlarının da en iyi şartlarda çalışmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Güder, geçen yıl 10 milyon, bu yıl da 6,5 milyon liralık makine teçhizatını hastaneye kazandırdıklarını, önümüzdeki yıl da 10 milyon liralık bir yatırım yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Mehmet Duru da 2003 yılında faaliyete giren hastaneyle il dışına sevkleri en aza indirdiklerini, Hatay’da en iyi sağlık hizmetini vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Her yıl gerek öğretim üyesi takviyesi gerekse donanım olarak sürekli gelişen bir hastane olduklarını belirten Duru, 11 ameliyathane ve 27 poliklinikle Hatay halkına devletin sağladığı üst düzey sağlıkhizmeti verdiklerini ifade etti.

MKÜ Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Şilfeler ise Hatay’da ilk ve tek olan 3. basamak yeni doğan ünitesinin 21 yatak kapasiteli olup son derece modern ve kalitesini ispatlamış personelle hizmet vermeye başladıklarını kaydetti.

Yeni doğan yoğun bakı ünitesinde 14 kuvöz, 4 açık yatak ve 3 kot yatak ile toplam 21 yatak ile hizmetvereceğini belirten Şilfeler, yoğun bakım ünitesinde ayrıca 10 solunum cihazı, 3 basınçlı oksijen cihazı, 10 fototerapi cihazı ve hastaların tamamının tüm yaşamsal fonksiyonlarının takip edileceği modernmonitörler bulunduğunu ifade etti.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç

Yayıncı: İsa Sansar

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın