Perşembe , 28 Mart 2024

İki doktor hakkında 126 bin liralık tazminat davası açtı

İstanbul’da kas gevşetme ameliyatı sonrasında kangren olan bacağı kesilen 10 yaşındaki Umut Uysal’ın ailesi, ihmalleri oldukları gerekçesiyle özel hastane ve ameliyatı yapan iki doktor hakkında 126 bin liralık tazminat davası açtı.

İstanbul’da kas gevşetme ameliyatı sonrasında kangren olan bacağı kesilen 10 yaşındaki Umut Uysal’ın ailesi, ihmalleri oldukları gerekçesiyle özel hastane ve ameliyatı yapan iki doktor hakkında 126 bin liralık tazminat davası açtı.

Söğütlü ilçesinde yaşayan Nihat ve Selma Uysal çiftinin üç çocuğundan en küçüğü olan spastik engelli Umut, daha iyi yürüyebilmesi için 11 Kasım 2011’de İstanbul’daki özel bir hastanede edildi. Ameliyattan bir gün sonra taburcu edilen Umut’un sağ bacağı kangren oldu. Durumu ağırlaşan çocuğun sağ bacağı ameliyattan 12 gün sonra dizin üst kısmından kesildi. Umut’un kesilen bacağına protez takıldı.

Doktorun muayenede, “Çocuğunuz ameliyattan 2 ay sonra buradan top oynayarak çıkacak.” dediğini ileri süren Uysal ailesi, çocuklarının bacağının kesilmesinde ihmalleri oldukları iddiasıyla ameliyatı yapan doktorlar M.K. ve T.Y.E. ile özel hastane hakkında Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 126 bin liralık tazminat davası açtı.

Baba Nihat Uysal, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na yaptığı açıklamada, spastik engelli çocuklarının 7 yıldır çeşitli hastanelerde tedavi gördüğünü söyledi.

Tedaviler sonucu çocuğunun yürümeye başladığını kaydeden Uysal, şunları söyledi; “Yürümeye başlayınca kas gevşetme ameliyatı önerildi. İstanbul’daki özel bir hastanede ameliyat ettirdik. Bize ameliyatın çok iyi geçtiğini söylediler. Çocuğun iki bacağı alçıya alındı. Alçıya alındıktan bir gün sonra çocuğun bacağında morarma meydana geldi. Bunu hocaya söyledik. ‘Bir hafta, 10 gün bu çocuğun bacağı böyle gidecek’ dediler. Bir gün sonra taburcu olduk. BeşÂ gün sonra çocuğun ayağı biraz daha morardı. İstanbul’a hastaneye götürdük. Alçıya açıp bakmak yerine oynattılar. ‘Bu ayakta hiçbir şey yok’ diye geri gönderdiler. Beş gün sonra yine hastaneye gittik. Bu sefer alçıyı hocanın kendisi açtı. Bir baktık ki alçıyla beraber etleri yere döküldü. Bize ‘çocuk kangren olmuş’ ifadesini kullandı. ‘Kan pıhtılaşmasından oldu’ dediler. Sonra anjiyo oldu. Zehirlenme olunca ‘çocuğun ya ayağını alacağız ya da mezara gidecek’ dediler. Mecburen ayağını aldırdık.”

Ameliyattan önce muayene sırasında doktorun kendilerine “Bu çocuk 2 ay içinde top oynayacak.” dediğini ileri süren Uysal, “Bize ‘İzmit’teki doktorlar bu çocuğu neden yürütememiş’ diye sitem etti. Ama kendi de yürütemedi. İhmali olanlar hakkında tazminat davası açtık.” diye konuştu.

“EN ÇOK BİSİKLETLERİMİ ÖZLÜYORUM”

Anne Selma Uysal ise ilköğretim 4. sınıf öğrencisi olan çocuğunun bacağının kesilmesinde doktorların ve hastanenin ihmali olduğunu öne sürdü. Yürümeye başlayan çocuklarının bacağı kesildikten sonra bisikletine hasret kaldığını anlatan anne Uysal, “İhmal ve bakım olmadığı için çocuğumuzun ayağını kaybettik. Biz bisiklet kullanmaya dahi başlamıştık. Bize ‘top oynayarak çıkacak’ dediği için ona güvendik. Yürümeye başlayan çocuğumuz şimdi bisiklete bakarak hasret gideriyor. Arkadaşlarıyla oynayamaz hale geldi. Çocuğumu okula kucakta götürüyorum.” şeklinde konuştu.

Bacağı kesilen Umut da en çok bisikletlerini ve koşmayı özlediğini ifade ederek, “Doktorların ihmali var. Doktor bana ‘İki ay içinde top oynayarak bu hastaneden çıkacaksın’ dedi. Ama ben bir ay içinde yataktan çıkamadım.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Doktorlar 'hastaneden koşarak çıkacak' dedi, ayağı kesildi

Doktorlar 'hastaneden koşarak çıkacak' dedi, ayağı kesildi
haberimport.com

Bir yorum

  1. efbbbfI absolutely deiesrd to record anything to be able to i appreciate you for a number of the splendid info you’re placing at this website. My prolonged internet examination provides after your day recently been known using fantastic truth and methods to restore by using this readers. I’d personally convince you many people guests tend to be definitely fortunate to stay in a useful website with numerous unique people that have useful basics. Personally i think relatively fortuitous to have discovered all pages and posts and check to actually additional fantastic moments studying below. Thank you so much once again for all your points.

Bir yanıt yazın