Perşembe , 28 Mart 2024

Eylül 2012 TUS ve DUS Sınav giriş yerleri belirlendi

 

BASIN DUYURUSU
(3 Eylül 2012)

 

2012-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi ile
2012-Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) Sonbahar Dönemi :
Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi

 

9 Eylül 2012 tarihinde yapılacak olan 2012-TUS Sonbahar Dönemi Sınavı ile 2012-DUS Sonbahar Dönemi Sınavına başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

 

Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini, TC Kimlik Numarası ve şifreleri ile 3 Eylül 2012 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’ninhttp://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Sınava Giriş Belgeleri adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir.

Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Ancak belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesinin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesiyanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binaları sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum muvazzaf askerler için geçerli değildir.), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Bir yanıt yazın