Cuma , 19 Nisan 2024

Garanti süreni uzat!

“Ah belim”, “Uf midem” diye sürekli şikayet eden tonton bir nine olmak istemiyorsan, şimdiden vücut direncini arttırmalısın! Sen de sağlıklı beslen, spor yap, stresten uzak dur ve garanti süreni uzat!

 Organik beslen

Bitkiler, su, hava, güneş ve topraktan aldıkları belirli besinleri fiziksel maddeye dönüştürerek, büyürler, yeşerirler ve çiçek açarlar. O yüzden küçücük bir tohumu toprağa bıraktığımızda, onun kocaman bir ağaca dönüştüğünü görebiliriz! Fakat biz insanlar, yediğimiz besin maddelerini enerjiye dönüştürerek yaşamımızı sürdürüyoruz. Bu yüzden de yediklerimize ve içtiklerimize çok dikkat etmek zorundayız. Sen de organik besinler tüketirsen, ilerleyen yıllarda bunun çok faydasını görebilirsin. Çünkü…

•    Organik besinler, vücudunun ihtiyacı olan enzim, vitamin, mineral ve proteinlerin en kalitelisine sahip.
•    Organik beslenme, vücudundaki toksinleri rahatça atmana yardımcı oluyor.
•    Organik beslenerek rahatça kilo verebilirsin, böylece ilerleyen yıllarda kilo sorunu da yaşamazsın.
•    Organik beslenen kişilerin ciltleri pırıl pırıl olur ve her zaman daha enerjik olurlar. Böylece yıllar geçse bile sen hala tıpkı şimdiki halin gibi çıtır kalabilirsin.

Spor yap
“Kilolu değilim, bu yüzden spor yapmama gerek yok” ya da “İlerleyen yaşlarda spora başlarım” gibi düşünceler inan çok yanlış! Spora ne kadar erken başlarsan, senin için o kadar iyi. Çünkü spora geç başlayanlar, yıllar boyu hareketsiz kalmanın dezavantajlarını yaşıyorlar. Peki, spor yapanların hayatında neler değişiyor dersin? İşte, spor yaparak kazanabileceklerin…
* Fiziksel performansın gelişecek, böylece yokuş veya merdiven çıkarken tazı gibi olacaksın!
* Kalp rahatsızlığı riskin azalacak ve ilerleyen yıllarda kalp krizi geçirme ihtimalin düşecek.
* Maksimum oksijen kapasiten artacak. Bu sayede hem akciğerlerin bayram edecek hem de oksijene doyan hücrelerin sayesinde ışıl ışıl bir cildin olacak.
* Yüksek tansiyon riskin azalacak; beyin kanaması geçirme ihtimalin düşecek.
* Kalbinin bir atımda vücuda pompaladığı kan miktarı artacak. Böylece kırmızı yanaklı bir kız olacaksın ve allık masrafın azalacak:)
* Çok çeşitli sebeplere bağlı baş ağrılarından kurtulacaksın; kafan rahat olacak.
* Sıcağa karşı tahammülün artacak. Yaz ayları senin için daha ferah geçecek.
* Okul, aşk, arkadaş ilişkileri ya da ailevi sorunlar yüzünden yaşadığın endişe ve kuruntuların azalacak. Kısacası stresten korunmuş olacaksın.
* Üst solunum yolları enfeksiyonuna karşı direncin artacak.
* Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak duracaksın. Çünkü oksijene doyan bünyen, bu kötü maddeleri kabul etmeyecek.
* Eklemlerdeki kıkırdak dokunun yoğunluğu artacak. Böylece yaralanma ihtimalin azalacak ve iyileşme hızın artacak.
* Bağışıklık sistemin gelişecek; her türlü hastalığa karşı vücut direncin artacak.
* Kabızlıktan kurtulacaksın, ama ishal olmayacaksın:)
* Sıcağa olduğu gibi soğuk ortamlara da çabuk adapte olacaksın.
* Özellikle kadınlarda görülen kemik erimesi hastalığı riskin azalacak. 50 yaşına bile gelsen Madonna gibi dans edebileceksin.
* Zihinsel uyanıklığın artacak, derslerde uyumayacak ve sınavlarda daha başarılı olacaksın.
* Yaşa bağlı olarak oluşan kemik bozulmaları yavaşlayacak.
* Eğer düzenli olarak spor yaparsan, kilo problemlerinden kurtulacaksın.
* Yaratıcılığın artacak, böylece hem derslerinde hem de arkadaş ilişkilerinde daha başarılı olacaksın.
* Kolay ve kaliteli uyuyacak, dolayısıyla gün içinde çok enerjik olacaksın.
* Kemiklerinin kırılmalara karşı direnci ve yoğunluğu artacak.
* Kassal güç seviyen artacak, böylece daha güçlü bir kız olacaksın.
* Zihnin hep açık olacak ve ilerleyen yıllarda “Alzheimer” gibi rahatsızlıklara yakalanma riskin azalacak.
* En önemlisi, kendine olan güvenin artacak ve hayata daha pozitif bakacaksın.
Stresten uzak dur
“Söylemesi kolay, kolaysa sen yap” dediğini duyar gibiyiz, ama inan, sandığın kadar da zor değil bu. Yaşamındaki stres oranını azaltmanın yöntemlerini keşfedersen, strese bağlı yaşanan tüm hastalıkların gölgesinden kurtulabilirsin. İşte, işine yarayabilecek stres savar taktikler…
•    Zac Efron’un posterini yatağının karşısına as. Her sabah kalktığında onun güzel mavi gözleriyle karşılaşmak seni çok mutlu edecek.
•    Kendini çok kötü hissettiğin anlarda, en sevdiğin çikolata ya da tatlıdan bir parça ye. Bu, vücudundaki mutluluk hormonunun artmasını sağlayacak:) Ama bunu alışkanlık haline de getirmemelisin. Aksi takdirde kilo alırsın, bu da daha çok stres yaratır.
•    Okulda öğretmeninle kavga ettin diyelim… Ya da bir arkadaşın seni fena halde sinirlendirdi… Eve geldiğinde, yastık ya da minder gibi bir obje bul, onu bol bol yumrukla ve tekmele. Kendini çok iyi hissedeceksin.
•    Kendine bir şarkı bul. Seni mutlu eden, kanını kaynatan ve nerede olursan ol dans etmeni sağlayacak bir şarkı… Sinirlendiğin, üzüldüğün anlarda, içinden bu şarkıyı söylemeye başla.
•    Yoğun ve stresli geçen bir günün ardından eve geldin diyelim. Yapabileceğin en anlamsız şey, ev ahalisine bu stresi yansıtmak olacaktır. O yüzden herkese “merhaba” de ve bir süre odana çekil. Müziği sonuna kadar aç. Çılgınca tepine tepine dans et. Hatta saç fırçanı al ve bunu mikrofon olarak kulan. Bağıra çağıra şarkı söyle. Sonra gidip anneni yanaklarından öpebilirsin:)
•    Seni sinirlendiren konunun resmini çizmeye ne dersin? Bakalım ortaya nasıl bir sanat eseri çıkacak:)
•    Çok sevdiğin ve seni rahatlattığını düşündüğün bir arkadaşınla sohbet et. Ona derdini anlat. Unutma, dertler paylaştıkça azalır. Ama kızın başını fazla ütüleme, ona da yazık canım:)
•    Etrafına gülücük ve öpücük dağıt. Ne kadar sinirli olursan ol, güler yüzlü olmak ve tatlı sözler söylemek kendini iyi hissetmeni sağlar. Çünkü insanlara böyle yaklaştığında, karşılığını sen de alırsın!
Milliyet

Bir yanıt yazın