Perşembe , 28 Mart 2024

Bakımlı erkek olmanın püf noktaları

Kök hücreyle saç ekimi, göz bakım kremleri, bölgesel yağlardan kurtulma ve yeni nesil tıraş makineleri… İşte bakımlı hemcinslerine özenen ama bunu nasıl yapacağını bilmeyen erkekler için 10 maddeden oluşan faydalı bir rehber…

 1-KIL DÖNMESİNE DİKKAT
Araştırmalar, Avrupalı erkeklerde yüzde 1 oranında görülen kıl dönmesinin ülkemizde yüzde 10 oranında görüldüğünü söylüyor. Doktor Ayhan Erdemir, “Kıl dönmesi, oturma ya da hareket sırasında ter bezi deliklerinden kılın deri altına girmesiyle oluşuyor. Deri altına giren kıl bakteri oluşumuna da zemin hazırlıyor” diyor. Kıl dönmesini önlemek için eczanelerde özel kremler satılıyor.

2-SAÇ DÖKÜLMESİNE SON!
Saçlarınız her geçen gün seyreliyorsa ve bu sorun genetikse saç nakline başvurmalısınız. Günde 100 tel saçın dökülmesini normal olarak değerlendiren Prof. Dr. Erol Kışlacıoğlu, saç ekimi tedavisini şöyle anlatıyor: “FUT tekniğinde enseden alınan saçlar, dökülen bölgeye naklediliyor. FUE tekniğinde ise saç kökleri tek tek çıkarılıyor ve kanal açılarak saç ekimi yapılıyor.”

3-TIRAŞ BAKIMINI ÖNEMSEYİN
Suyla veya kuru tıraş, cildin aşırı şekilde kurumasına neden oluyor. Özellikle ıslak tıraşta kıl kökleri daha çok travmaya maruz kalıyor ve kıl dönmesi meydana gelmeye başlıyor. Ayrıca cilt, dış etkenlere karşı hassaslaşıyor. Bu nedenle tıraş sırasında cilt tipine uygun bir krem ya da köpük kullanmalı. Tıraş sonrasında kolonyadan uzak durulmalı ve bakım kremi kullanılmalı.

4-TEKNOLOJİYE GÜVENİN
Yeni nesil tıraş makineleri sayesinde tıraş sırasında meydana gelen kesikler sona eriyor. Tıraş makinelerinin en önemli özelliği, her birinin en zor bölgelerde bile etkili tıraş imkanı sunan tıraş başlıklarına sahip olması… Böylece, tıraş için ayrılan süre daha aza iniyor ve tek geçişte kusursuz bir görünüme sahip olabiliyorsunuz.

5-BÖLGESEL YAĞLAR TARİH OLACAK
Bel çevresi, göbek ve sırt gibi bölgelere yerleşmiş fazla yağlardan kurtulmak isteyenler için yeni bir zayıflama yöntemi var: Zeltiq. Bu yöntem; hem acısız ve zahmetsiz olmasıyla, hem de tek seansta bile başarı sağlamasıyla dikkat çekiyor.. Dr. Ömür Tekeli, incelmesi istenen bölgenin vakumla soğutulduğunu ve daha sonra bu bölgedeki yağ hücrelerini yok ettiklerini belirtiyor.

6-GÖZALTI KREMİ ŞART!
Uzun ve zorlu bir gece mi geçirdiniz? Erkekler için özel olarak geliştirilen gözaltı kremleriyle gecenin izlerini kısa sürede yok edebilirsiniz. Cildi nemlendiren, aydınlatan, mor halkaları ve gözaltı şişliklerini azaltan bu kremleri sabah-akşam olmak üzere günde iki kere uygulamalısınız

7- EN AZ 25 DAKİKA SPOR
Yoğun iş temposunun arkasına sığınmaya son! Uzmanlar, kadınlara oranla yediklerini daha hızlı yakan erkeklerin bile günde 25 dakika spor yapması gerektiğini söylüyor. Böyle kısa süreli sporun yapılabildiği salonlar da bulunuyor. Uzmanlar en iyi sporun yürüyüş olduğunu da belirtiyor.

8- AYAKTA NASIR OLMASIN
Son zamanlarda erkeklerin de parmak arası terlik giymesiyle birlikte ayak bakımının önemi daha da artmaya başladı. “Nasırlar ayakkabı vurmalarından, cildin yağ ve nem dengesinin bozulması sonucu ortaya çıkan kuruluklardan oluşabiliyor” diyen ayak sağlığı uzmanı Özgül İşgör, dar ayakkabı satın alınmaması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca cildin su eksikliğini tamamlayan özel kremler kullanılmasını öneriyor.

9- ARA ÖĞÜNLERE DİKKAT!
Erkeklerin metabolizması kadınlara göre daha hızlı. Ancak ne yazık ki son zamanlarda erkeklerde ciddi bir kilo artışı gözleniyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de ara öğünlerin es geçilmesi. Diyetisyen Nil Şahin Gürhan şunları söylüyor: “Ara öğünler kilo alımını azaltırken, yağ oluşumunu da en aza indiriyor. Ancak ara öğünün zor olduğu düşünülüyor. Oysa ki, süt, ayran, meyve ve ceviz gibi besinlerle yapılan ara öğünler vücutta yağ oluşumunu engellerken, iş performansını da oldukça artırıyor.”

10- YAŞLANMAYA ‘DUR’ DEYİN
Yapılan araştırmalarda, protein ve kolajen bakımından daha şanslı olan erkek cildi, uzun süre dayanıklılığını kaybetmeyerek daha geç yaşlanıyor. Ancak bu durum cilt bakımını ihmal etmenize neden olmamalı. Dermatolog Ayşe Serter; erkeklerde yaşlanmanın geç ama derin olduğunu belirtiyor. Bu nedenle 30 yaşından itibaren düzenli olarak nemlendirici ve anti-aging krem kullanmanız gerekiyor. (Instyle Men)

Bir yanıt yazın