Perşembe , 28 Mart 2024

Karı – koca doktora saldırdılar!

Türkiye genelinde sağlık personeline yönelik gerçekleşen saldırılara bir yenisi daha eklendi.

Çeşitli illerde sağlık personeline yönelik yapılan saldırılar Çanakkale’ye de taşındı. Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Zeren, bir hasta ve eşi tarafından saldırıya uğradı.

Konu ile ilgili açıklama yaparak saldırıya tepki gösteren Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Naci Hasanefendi, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek; “Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekimi üroloji uzmanı Sayın Op. Dr. Ahmet Zeren’in bir hasta ve eşi tarafından saldırıya uğradığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu saldırılar ne ilktir, ne de son olacaktır. Büyük bir özveri ile sürdürdüğü hekimlik ve idarecilik görevindeki başarısı herkes tarafından takdir edilen değerli üyemiz Dr. Ahmet Zeren’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu saldırıyı lanetliyoruz. Çanakkale Tabip Odası bu saldırıların tüm sebeplerini ayrıntılı olarak bilmekte ve bunları her vesile ile kamuoyu ile paylaşmaktadır. Bu üzücü olay nedeni ile bir kez daha en üst düzeydeki siyasiden en alt düzeydeki siyasiye kadar olumsuzlukların sorumlusu olarak hekimlerin hedef tahtasına konulmasından derhal vazgeçmeye, sorunların çözümü için gerçekçi, akılcı önlemleri acilen almaya, değerli medyamızı sağlıkla ilgili haber yaparken daha dikkatli ve bilgili olmaya ve davranmaya, her türlü şiddete karşı yetersiz olan yasal düzenlemelerin yeterli hale getirilmesi için çalışmaları başlatmaya davet ediyoruz.

Biz hekimler hasta yakınlarından saldır, hakaret yerine hak ettiğimiz sevgi, saygı ve hürmeti bekliyoruz. Sağlık kurumuna başvuran vatandaşımızın hassasiyetini biliyoruz ve aynı hassasiyeti vatandaşımızdan da beklediğimizin unutulmamasını arzu ediyoruz. Hasta haklarını unutmadan hekim haklarının da kararlı bir savunucusu olduğumuzu saygı ile kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.

Kaynak : Çanakkale Olay Gazetesi

http://www.canakkaleolay.com/details.asp?id=77215

Bir yanıt yazın