Cuma , 19 Nisan 2024

Hekime şiddete hapis cezası

Ankara Tabip Odası avukatları, şiddete karşı verdikleri hukuki mücadeleye bir zafer daha ekledi. Mahkeme, hekimi tehdit eden sanığa 5 ay hapis cezası verdi. Ceza, sanığın sabıka kaydının olmadığı gerekçesiyle ertelenirken, adli siciline de işlenecek.

Görev yaptığı kamu hastanesinin semt polikliniğinde bir kişinin sözlü tehdidine maruz kalan hekim adına Ankara Tabip Odası Hukuk Bürosunca takip edilen şiddet davası bugün sonuçlandı. Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, saldırgan hakkında 5 ay hapis cezası verdi.

Ankara’ya bağlı bir ilçe belediyesinde kamu görevi yürüten ve aynı hastane polikliniğinde idareci olarak görev yapan kişinin de yakın akrabası olan sanık, polikliniğe giderek “Burada kellesi alınacaklar varmış, kelle almaya geldik” şeklinde tehditler savurmuştu. Şiddet mağduru hekim, Ankara Tabip Odası’na başvurarak hukuki destek talep etmiş ve tüm dava süreci ATO Hukuk Bürosunca yürütülmüştü.
Mahkeme, sanık lehine bir uygulama olan “hükmün açıklanmasının geri bırakılması”nın işletilmemesine, bunun yerine sanığın sabıka kaydının bulunmaması nedeniyle cezanın ertelenmesine karar verdi. Böylece verilen hapis cezası adli siciline işlenecek olan sanığın erteleme süresi içerisinde yeni bir kasıtlı suç işlemesi halinde bu ceza da infaz edilecek.(Ankara/EVRENSEL)

Bir yanıt yazın