Cuma , 19 Nisan 2024

Doktor Mehmet Öz trafik kazasına müdahale etti

unlu-turk-doktor-mehmet-oz-bu-kez-kazada-yaralananlara-yardim-etti

ABD’de seyir halinde bulunduğu sırada bir kişinin kaza yaptığını fark eden dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, aracını durdurarak kazada yaralanan iki kişiye yardım etti.

Columbia Üniversitesi’nde Cerrahi Anabilim Dalı Başkan yardımcısı ve cerrahi profesörü olarak görev yapan Öz, hafta sonu ABD‘nin New Jersey eyaletinde yol üzerinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan iki kişiye müdahale etti.

Kentte seyir halinde bulunduğu sırada bir kişinin kaza yaptığını fark eden ünlü doktor, aracını durdurarak kazada yaralananlara yardım etti. Olayın ardından kaza bölgesine gelen sağlık ekipleri, doktor Öz’ün yaralılara müdahale ettiğini belirterek, yaralılardan birinin omurgasını dengede tuttuğu ve her iki yaralının da durumuna göre müdahalede bulunduğunu ifade etti. Sağlık ekibi başkanı Jason Carty konuyla ilgili açıklamasında, Öz’ün oldukça yardımsever ve dikkatli olduğunu kaydederek, “Sağlık ekipleri olay yerine gittiğinde dünyaca ünlü bir doktorun yaralılara yardım ettiğini gördü. Bu durum sağlık ekipleri için oldukça şaşırtıcıydı” ifadelerini kullandı.

Dr. Öz’ün sözcüsü ise olayın ardından yaptığı açıklamada, ünlü doktorun yaralanan veya hasta kişilere yardım etmesinin çok sayıda örneği bulunduğunu belirterek, Mehmet Öz’ün 2013 yılında program sunduğu televizyon kanalı yakınlarında bir taksinin yoldan çıkarak yaya kaldırımına savrulmasının ardından olay yerine giderek müdahalede bulunduğunu söyledi.

Kazada yaralanan iki kişinin kontrol amaçlı olarak çevrede bulunan hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Bir yanıt yazın