Perşembe , 25 Nisan 2024

Sekiz şehide veda!

Sabah saatlerinde Van’da yapılan törenle memleketlerine uğurlanan şehitler, toprağa veriliyor


Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit olan 8 asker için Van’datören düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı’nda düzenlenen tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşının, askerlerin omzunda alana getirilmesiyle başladı.

 Fotoğraflar için tıklayınız..

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Metin Özbek, vatanın bekası ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, vazifesi uğruna canını hiçe sayarak feda eden kahraman silah arkadaşlarını ebediyete yolcu etmenin acısı ve aynı zamanda onuru ve gururu içinde olduklarını söyledi.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın okuduğu duadan sonra askerlerin omuzlarında uçaklara taşınan 8 şehidin naaşı, memleketlerine uğurlandı.

Törene şehit ailelerinin yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Van Vali Vekili Atay Uslu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

 

 Şehitler için Van’da düzenlenen tören

Yapılan duanın ardından şehit askerlerin naaşı hava limanında hazır bekleyen uçaklara  konularak baba ocaklarına doğru yola çıktı. Şehitler bugün memleketlerinde toprağa verilecek.

 

Genelkurmay Başkanı Özel gözyaşlarını tutamadı

 

ŞEHİT SAMET BÜTÜN KONYA’DA TOPRAĞA VERİLDİ
Konyalı Ulaştırma Er Samet Bütün baba ocağı Konya’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Bütün’ün öğrenimine devam ettiği yüksekokuluna ara vererek askere gittiği öğrenildi.

Baba evinde ambulanstan indirilen şehidin naaşı evinin bahçesine konularak dua edildi ve helallik istendi. Daha sonra şehidin naaşı, törenin yapılacağı Mürşitpınar Camisi’ne götürüldü. Törene şehidin babası Servet, annesi Fadime, iki ağabeyi, yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, protokol üyeleri, emniyet personeli, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çevredeki tüm evlere ise Türk bayrakları asıldı.

Şehit Samet Bütün’ün öz geçmişi okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazından sonra askerler tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı top aracına konuldu. Bir süre top aracında götürülen şehidin naşını daha sonra yakınları ve vatandaşlar omuzlarına alarak Konya Şehitliğine götürdü. Samet Bütün’ün naaşı Şehitlik’te dualarla defnedildi.

Şehit askerin, acemi birliğini yaptıktan sonra usta birliği olarak Tekirdağ’a gittiği, 3 hafta sonra iseHakkari’ye sevk edildiği öğrenildi. Yaklaşık 8 aydır asker olan Bütün’ün izin kullanmadan vatani görevini bitirmeyi hedeflediği bildirildi. Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulu’nda pazarlama bölümü okuyan Bütün’ün, 2. sınıftan sonra dersi kaldığı için eğitimine ara vererek askere gittiği öğrenildi.

 

OĞLUNUN ARDINDAN ZAZACA AĞITLAR YAKTI
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Cahit Kılıç’ın cenazesi, Hani ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Kılıç’ın cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla önce Diyarbakır’a, buradan da helikopterle Gürbüz beldesine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Şehit Cahit Kılıç’ın cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Vali Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Hani Kaymakamı İsmail Şanlı, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende gözyaşlarını tutamayan Baba Galip Kılıç’ın, ”Bu işi çözün yeter” diye seslenmesi üzerine Vali Toprak, herkesin desteği ve el birliğiyle çözeceklerini söyledi.

Cenaze töreninde şehit annesi Hasret Kılıç, gözyaşlarına boğuldu. Zazaca ağıtlar yakan anne Kılıç, oğlunun fotoğrafını öperek, Cahit’im kurban olayım sana diyerek ağladı. Şehit Kılıç, belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

HABERTURK.COM

Bir yanıt yazın