Perşembe , 18 Nisan 2024

Organları umut oldu

Isparta’da beyin ölümü gerçekleşen 74 yaşındaki kadının böbrek ve karaciğeri 2kişiye nakil edildi.Başhekim Osman Aydın şunları söyledi

Isparta’da beyin ölümü gerçekleşen 74 yaşındaki kadının karaciğeri ve böbreği, ailesi tarafından bağışlandı.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Camikebir Mahallesi’nde iki gün önce beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı Isparta Gülkent Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 74 yaşındaki Gülkız Yağmur’un organları, ailesi tarafından bağışlandı.

KARACİĞERİ VE BÖBREĞİ ANTALYAYA GÖTÜRÜLDÜ

Yapılan değerlendirme sonrası Yağmur’un karaciğeri ile sol böbreğinin nakile uygun olduğu belirlendi. Antalya’dan gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ameliyatla Yağmur’un karaciğer ve böbreğini alarak karayolu ile Antalya’ya götürdü.

Isparta Gülkent Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyin kanaması teşhisiyle Isparta’ya getirilen Gülkız Yağmur’un yoğun bakım ünitesinde yapılan tedaviye rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.

Organ koordinatörlüğü ekibinin organ nakli konusunda hasta yakınları ile görüştüğünü ve olumlu yanıt aldıklarını belirten Aydın, ”Hemen Antalya ile irtibat kuruldu. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi ve Antalya Medical Park Hastanesi’nden gelen ekipler hastanın karaciğer ve sol böbreğini başarılı bir ameliyatla aldı. Hastanın organları Antalya’da belirlenen hastalara nakledilecek’‘ dedi.

Organları bağışlayarak duyarlılık gösteren aileye teşekkür eden Aydın, şunları söyledi:

Organ nakli konusunda toplumda bilincin artmasını temenni ediyorum. Organ için bekleyen binlerce hastanın olduğunu düşünürsek organ bağışının ne derece önemli olduğunu daha iyi anlamış oluruz. Hassasiyet gösteren aile bireylerine ve aile ile görüşen hastane personelimize teşekkür ediyorum.”

Kaynak : internethaber

Bir yanıt yazın