Cuma , 29 Mart 2024

Doktora saldırana taksit kolaylığı

Doktora yumruk atan hasta 12 bin 600, psikologa küfür eden bir hasta ise 6 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı. Yumruk cezası 10 taksitte ödenecek

İzmir’in Aliağa ilçesinde yılbaşı gecesi alkollüyken ayağı burkulan Barış Demiralp, devlet hastanesinin acil servisine gitti. Ortopedi doktoru Baran Gürbüz (39), hasta alkollü olduğu için ağrı kesici iğne yapılmasını sakıncalı buldu. Israrla ağrı kesici yapılmasını isteyen Demiralp, bu talebi kabul etmeyen doktora küfrettikten sonra yumruk attı. Yumruk nedeniyle gözlüğü alnını yaralayan doktor, hastadan şikâyetçi oldu.

‘BANA NAŞ DEDİ’

Barış Demiralp mahkemede çok ağrısı olduğu için birkaç kez ısrarla ağrı kesici yapmasını istediği doktorun bunu kabul etmediğini, ısrar edince kendisini “Naş, naşâ€ diyerek kovaladığını, bunun üzerine alkolün ve acının etkisiyle küfür ettiğini, ancak vurup vurmadığını hatırlamadığını öne sürdü. Davayı sonuçlandıran mahkeme, sanığı kamu görevlisine hakaret suçundan 354 tam gün karşılığı 8 bin 850 lira, kasten yaralama suçundan da 120 tam gün karşılığı 3 bin 750 lira olmak üzere toplam 12 bin 600 lira para cezasına çarptırdı. Demiralp’in bu cezayı 10 taksitte ödemesine karar verildi. Aynı hastanedeki bir başka olayda ise iddiaya göre çok sıra beklediği için sinirlenen hasta Emin Kiraz, hakaret ederek elindeki evrakları Psikolog Evrim Ebru Yılmazer’in (36) yüzüne fırlattı. Doktorun şikâyeti üzerine açılan davanın duruşmasında kendini savunan Kiraz, “O hezeyanla kapıyı açarak elimde bulunan evrakları yırtıp yere attım. Doktor hanımın yüzüne fırlatmadım. Alın bunları başınıza çalın dedim. Sözlerim yanlış anlaşılmış, hakaret kastıyla hareket etmedim” dedi. Mahkeme, bu davada da sanığı 304 tam gün karşılığı 6 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Erdal ÇARBOĞA/ Sabah

Bir yanıt yazın