Perşembe , 18 Nisan 2024

Yine YÜZü güldü!

Dördüncü yüz nakli başarıyla tamamlandı. Ameliyat bitiminin ardından basın toplantısı düzenleyen Özkan, “Tam yüz naklini aşan bir ameliyat oldu” dedi

AHT/ANTALYA

Türkiye’nin 4. yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip, ameliyat bitiminin ardından basın toplantısı düzenledi. Ameliyatın başarılı geçtiğini vurgulayan Özkan şunları söyledi:
“Çok güzel bir ameliyat oldu. Her yüz nakli birbirinden farklıdır. Bu ameliyat hiçbir şekilde uzamadı. Hepimiz ameliyattan zevk aldık. Sonucunda iyi bir aşama atlatıldı. Hastanın ihtiyacı olan bir ameliyattı. Tam yüz naklini aşan bir ameliyat oldu. Hastaya yüz derisi ile birlikte göz kapakları, gözyaşı kanalı, saçlı deri ve sağ kulak başarılı bir şekilde nakledildi. Kısaca hastanın her ihtiyacı yapıldı. Ameliyat 9.5 saatten uzun sürdü. Kapsamlı bir nakil olduğu için yüzün alınması da uzun sürdü. Alıcının vericiden daha yaşlı olması kendisi açısından şans oldu. Umarım terslik olmaz. Bir an önce iyileşir. Yüzün çok güzel oturacağını düşünüyorum.”
Prof.Dr. Ömer Özkan, kol ve bacakların neden alınmadığı konusundaki bir soru üzerine, “Aslında biz önce kolları alacaktık. İlk başta yüz testlerinde olumsuzluk görünüyordu. Ancak bu testler uygun çıkınca yüze yöneldik. Nakil merkezleri arasında her merkezin bir organ alması konusunda anlaştık. Biz yüzü aldık. Talip çıkmayınca kol ve bacaklar alınmadı” dedi.
Türkiye’nin 4. yüz nakli ameliyatına, Prof. Dr. Ömer Özkan’ın daveti üzerine Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. M. Sühan Ayhan ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Murat Topalan da katıldı.

ÇOLAK’IN AİLESİNE BAKAN YILDIRIM’DAN DESTEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yüz nakli yapılan 34 yaşındaki Turan Çolak’ın ailesinin maddi imkansızlık sebebiyle oğullarının yanına gidemediklerini öğrendikten sonra gerekli tüm desteği sağlayacağını açıkladı.

Uşak’ta önceki gün beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz’dan alınan yüzün nakledildiği Turan Çolak’ın ailesinin Antalya’ya göndereceğini yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyuran Bakan Yıldırım, ailenin köyden alınarak Antalya’ya gönderilmesi ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdiğini bildirdi.

AJANSLAR

HT

Bir yanıt yazın