Cumartesi , 20 Nisan 2024

Sütte ilk gün bilançosu! 50 öğrenci hastanelik!

Proje kapsamında okullara bugün dağıtımına başlanan sütten içen 50 öğrenci rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı

Diyarbakır’da Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın projesi kapsamında okullara bugün dağıtımına başlanan sütten içen 50 öğrenci rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da ilköğretim okullarında 5’inci sınıfa kadar öğrencilere süt dağıtımına bu sabah başlandı. Hürriyet İlköğretim Okulu’nda dağıtılan sütlerden içen öğrencilerden bazılarında, karın ağrısı, kusma ve ağrı şikayeti başladı. Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan 50 kadar öğrenci, zehirlenme şüphesiyle tedaviye alındı.

SİVAS’TA ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ FENALAŞTI
Sivas’ta okullarda dağıtılan sütten rahatsızlanan çok sayıda öğrenci hastanelere kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü proje ile ilköğretim okullarında öğrencilere süt dağıtımına bu sabah başlandı.
Sivas’ta kent merkezindeki Muzaffer Sarısözen İlköğretim Okulu ve 75’inci Yıl İlköğretim Okulu ile İmranlı İlçesi’ndeki bazı okullarda dağıtılan sütten içen öğrencilerden fenalaşanlar oldu. Zehirlenme şüphesiyle hastanelere ulaştırılan çok sayıda öğrenci, tedaviye alındı.
DHA

HaberTurk

Bir yanıt yazın