Perşembe , 28 Mart 2024

ÖSYM’DEN İLGİNÇ HAREKETLER!

ÖSYM’nin geçmişte yaşanan aksaklıkları  çözümleme modeli Doktorları şaşırtırken aynı zamanda harcadığı çaba ve emek gözlerden kaçmadı.

ÖSYM’den beklenmeyen gelişmeler var

Sınav sorularını veya sonuçlarını Bir çok sınavda olduğu gibi , Tus (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sorularını da Pazar günü yayımlamayan ÖSYM bu kez 29 Nisan 2012 Pazar  günü yayınladı.

Aynı zamanda başka bir ilke imza atan ösym Tus soruları için itiraz almadığı halde sorulardan 2 tane hatalı olduğu için iptal ettiğini şu duyuru ile açıkladı ;

“Adayların sorulara verdikleri cevapların analizi olan madde analizi sonucunda sorular yeniden bilimsel denetmenler tarafından incelenmiştir. Bu inceleme sonucunda ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından; 2012-TUS İlkbahar Dönemi Temel Tıp Bilimleri Testi-1’nin (TTBT-1) temel soru kitapçığında yer alan 73. soru ile Klinik Tıp Bilimleri Testinin (KTBT) temel soru kitapçığında yer alan 50. sorunun iptal edilmesine ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılmasına karar verilmiştir.

Adaylara duyurulur.”

ÖSYM

Duyurudan yola çıkarak tüm adaylara sorular doğru olarak yansıyacağını hatırlatmak isteriz.

Bir yorum

  1. sınav sonrası degıl sınavdan once yanlıs soruları tespit etmeliler

Bir yanıt yazın