Perşembe , 28 Mart 2024

Doktor kendi kendine teşhis koydu kurtuldu

25188494

Doktor kendi kendine teşhis koydu kurtuldu

Kendisini halsiz hissedince hızla yaptığı tetkiklerle hastalığını teşhis eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Vedia Gül Değirmenci, kuzeninin bağışladığı karaciğerle yeniden yaşama tutundu.

Hepatit A nedeniyle karaciğer yetmezliği bulunan 34 yaşındaki İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Vedia Gül Değirmenci, 27 yaşındaki kuzeni ziraat mühendisi Bedi Değirmenci’nin bağışladığı karaciğerin bir parçasıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde 15 Haziran’da yapılan ameliyatla yeniden yaşama tutundu. Dr. Değirmenci, “Salı günü hastalığıma teşhis koydum, Pazar günü karaciğer nakli oldum. Karaciğerinin bir bölümünü bağışlayarak beni yeniden hayata bağlayan kuzenime teşekkür ediyorum” dedi.

“HIZLI TEŞHİS, HIZLI TEDAVİ”

Gaziantep’in İslahiye İlçesi Devlet Hastanesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Vedia Gül Değirmenci, şöyle dedi:

“Yaklaşık bir ay önce yüksek ateş, halsizlik ve aşırı yorgunluk başladı. Hemen kendime testler yaptım ve Hepatit A teşhisi koydum. Günlerden salıydı, hastalığım çok hızlı gelişti, üç gün içinde bilincim kapanmış. Cumartesi günü hava ambulansı ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirilmişim. Pazar günü kuzenimin bağışladığı karaciğerin bir parçasıyla hayata döndüm.”

“AİLE BAĞIMIZ ÇOK GÜÇLÜDÜR”

Aile bağlarının çok güçlü olduğu için kendisini şanslı hisseden Dr. Değirmenci, hastalığına teşhis koyduğu andan itibaren ailesindeki 15 kişinin verici olmak istediğini vurgulayarak, “Böyle olmayabilirdi. Herkes aynı şansa sahip değil. Organ bağışı çok önemli, kimin ne zaman bir organa muhtaç olacağı belli olmuyor. Bir ay öncesine kadar bir organa ihtiyaç duyabileceğimi düşünemezdim” diye konuştu.

Dr. Değirmenci, organ bağışının önemine dikkati çekerek herkesi gönüllü bağışçı olmaya çağırdı.

“BAĞIŞ YAPIN YAŞATIN”

Doktor kuzenine bağışladığı karaciğerinin bir parçasıyla onu hayata bağlayan Bedi Değirmenci de aynı şekilde organ bağışının önemini anlattı. Değirmenci, “Benim yaptığımı herkesin yapabileceğine inanıyorum. Organ bağışının insanlar tarafından daha iyi, anlaşılır hale getirilmesi ve geniş çaplı kampanyalar yapılması gerekiyor. Canlı vericiden bağış önemli ancak ülkemizde kadavradan organ bağışının da artırılması gerekir. Bağış yapın yaşatın. Yakınlarınızın organları toprak olmasın, ihtiyacı olanları yaşatsın” dedi.

9 SAATLİK OPERASYON

Dr. Vedia Gül Değirmenci’nin başarılı organ nakli, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkez Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Doç. Dr. İbrahim Aliosman, Yrd. Doç. Dr. Halil Erbiş tarafından gerçekleştirildi. Bedi Değirmenci’nin karaciğerinin yaklaşık 300 gramının nakledildiği operasyon 9 saat sürdü.

hürriyet

Bir yanıt yazın