Cuma , 19 Nisan 2024

ÖSYM’den Yeni Elektronik Sınav Merkezi

ÖSYM tarafından alt yapısı tamamlanan yeni elektronik sınav merkezi Esenboğa’da hizmete açıldı. Merkezin 5 bin kapasiteli olduğu belirtildi.

osymden-yeni-elektro-6a29a402df207c29e6d3

Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) yeni bir elektronik sınav (e sınav) merkezi açtı. Esenboğa’da yapılan yeni sınav merkezi 5 bin kişi kapasiteli olacak. Yeni sınav sistemi geçtiğimiz günlerde açıldı. Yeni binanın elektronik bir sınav merkezi olması aynı anda 5 bin kişinin sınava girmesine olanak tanıyacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açılan bu merkezde sınavlar e sınav biçiminde olacak. ÖSYM elektronik sınav sistemi üzerinde yıllardır çalıştığını açıklarken ilk elektronik sınavın 2 yıl önce yapıldığı belirtildi. İlk elektronik sınav 2 sene önce yapılan Yabancı dil sınavı üzerinde uygulandı. e YDS sınavı başarıyla yapıldı ve yeni e sınav sisteminde bir sorunla karşılaşılmadı.

Elektronik sınav( e sınav) sistemi ÖSYM tarafından geliştirildikten sonra ilk olarak ana merkezlerde denenmişti. İlk e sınav sistemi bu ana binadan sonra İstanbul, Ankara ve İzmi gibi büyük şehirlerde denendi. Bu yerlerde uygulanan elektronik sınav sisteminde sorun yaşanmaması üzerine elektronik sınav merkezleri çoğaltıldı. Sonuncu elektronik sınav (e sınav) merkezi İstanbul’da yer alan Esenboğa’da hizmete açıldı.

Esenboğa’da Elektronik Sınav Merkezi

Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi(ÖSYM)’nin açtığı yeni sınav merkezinin çok daha kapsamlı olduğu belirtildi. ÖSYM tarafından bir süredir daha büyük ve daha kapsamlı bir elektronik sınav merkezi çalışmaları yürütüldüğü açıklanmıştı. Alt yapıları tamamlanan bu sınav merkezinin Esenboğa’da açıldığı bilgisi de verildi.

Yeni elektronik sınav merkezinin 5 bin öğrenci kapasitesi olduğu bildirildi. 5 bin öğrencinin aynı anda sınava girmesinin amaçlandığı sınav merkezinde ilk kez e YDS sınavı yapıldı. Sınavda 500 aday yeni sınav merkezinde sınava girdi.

Esenboğa elektronik sınav merkezinde ikinci sınavın 15 Ekim’de yapılacağı belirtildi. 15 Ekim’de yapılacak elektronik sınava 700 kişi katılacak. Kasım ayında 3 bin kişi ile sınav yapılacağı belirtilirken  yeni merkezde 5 bin kişilik ilk sınavın Aralık’ta yapılacağı açıklandı.

Bir yanıt yazın