Cuma , 19 Nisan 2024

Hekimler Artık Alternatif İş Arıyor !

Adana Sağlık Mensupları Derneği (Adana SAMEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr.Bünyamin Berber, hekimlerin alternatif iş arayışında olduğunu söyledi.

Adana Sağlık Mensupları Derneği (Adana SAMEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Bünyamin Berber, hekimlerin alternatif iş arayışında olduğunu söyledi.
Berber, son zamanlarda sağlık çalışanlarına yapılan sözlü ve fiili şiddetin vehametinin Gaziantep’te vicdanları sızlatacak şekilde öldürülen Dr. Ersin Arslan cinayeti ile gözler önüne serildiğini belirtti.
Bünyamin Berber, “Sebebi ne olursa olsun şiddetle kınadığımız bu olay hekimlik mesleğinin yapılmasında özveri ve güven kaybına neden olacak, hasta-hekim ilişkisine zarar verebilecektir” dedi.
Bünyamin Berber, şöyle devam etti: “Doktor herhangi bir hastanın ömrünü tayin edebilecek insanüstü bir varlık değildir. Doktorlar zor, yorucu ve uzun süren modern tıp eğitimi almış ve aldığı bu eğitim ışığında hastaları tedavi etmeye, insanlara faydalı olmaya çalışan ama gücü her şeye yetmeyen bu toplumun bireyleridir. Dolayısıyla her insanın bir ömrü vardır ve belli yaşa gelmiş insanın da bir sebepten dolayı ölebileceği beklenir. 80 yaşında kanser hastasının ölmesi zaten beklenen bir durumdur. Durum böyle olduğu halde bir doktoru öldürme, şiddet uygulama duygusuna sebep olan unsurlar nelerdir? Bunu herkesimin iyice düşünmesi lazım. Günümüz de sağlık çalışanlarından kimle konuşsanız en az birkaç defa uğradığı saldırıyı anlatıyor”
Doktorların mesleğinden kopma aşamasına geldiğini kaydeden Berber, “Çoğu hekim alternatif iş arayışında. Yıllarını verdiği bu meslekten kopma aşamasına sizi ne getirdi diye sorulduğunda, mesleğin onursuzlaştırıldığını ve mutsuz olduklarını en önemli neden olarak dile getiriyorlar. Halen ülkemizde sağlık alanında görülen iyileşmelere rağmen ciddi sağlık sorunları mevcuttur” diye konuştu.
Sorunların sebebinin ağır yük altında çalışan doktorlar ve sağlık çalışanları olmadığını anlatan Berber, şöyle devam etti: “Unvanı ya da mensubiyeti ne olursa olsun hiç kimse sağlıkla ilgili kendilerini aklama, kendileri-kendisine fayda sağlama adına sağlık çalışanı hakkında olur-olmaz toplumu kışkırtıcı beyanlarda bulunmamalıdır. Maalesef toplumda bazı kişiler yada gruplar tarafından hastanelere gelip stres atmak, yaşlı bir hastanın ölümünü bahane edip kapıları pencereleri kırıp sağlık çalışanlarına saldırmak bunu da mahalle kafelerinde anlatmak adeta bir gelenek haline gelmiştir. Bu kişiler için cenaze töreni şiddetten başka bir şey değil aynı zamanda övünç kaynağı haline gelmiştir. Yakınını kaybetmenin acısı içinde yapılanlar diyerek geçiştirilen bu durum önlenemez acı kayıplara neden olabilmektedir. İlgililerin derhal gerekli önlemleri alması kaçınılmaz hale gelmiştir.”

Haberler.com

Bir yanıt yazın