Perşembe , 28 Mart 2024

Doktora şiddetin adı bu kez Gaziantep

Gaziantep’te doktora bıçaklı saldırı

Gaziantep’te, hastanede bıçaklı saldırıya uğrayan doktor ağır yaralandı.

Hastaneyetkililerinden alınan bilgiye göre, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek DevletHastanesi’nde görevli kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan (26), servisteki odasında M.G’nin saldırısına uğradı. Bağırma sesleri üzerine odaya giren meslektaşları ve sağlık görevlilerinin göğsünden ve karnından bıçaklanmış halde bulduğu Arslan, meslektaşları tarafından bir üst kattaki ameliyathaneye kaldırıldı.

Olay sonrasında servisin tuvaletine gizlenen M.G. (17), güvenlik görevlileri ve hastane personeli tarafından saldırıda kullandığı tahmin edilen bıçakla yakalanarak, polise teslim edildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü’nde gözaltına alınan M.G’nin, dedesinin bir süre önce Dr. Arslan’ın da katıldığı bir ameliyatta hayatını kaybettiği, saldırıyı bu nedenle ”intikam” için gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi.

Bu arada birçok meslektaşının ameliyatına girdiği Dr. Arslan’ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Dr. Arslan’a yönelik saldırıyı duyarak ameliyathane önüne gelen eşi, yakınları ve bazı meslektaşları sinir krizi geçirdi, farklı hastanelerden çok sayıda doktor da kan vermek ve Arslan’ın yakınlarına destek için hastaneye geldi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da hastaneye gelerek İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve Başhekim Ali Güven Fincan’dan olayla ilgili bilgi aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bir yorum

  1. tarık yurtcan

    ey recep akdag efendı mılletı doktora dusman ettin 10 bınlerce sağlık calısanına yaptıgın eziyetın vebalını nasıl odeyeceksın bakalım

Bir yanıt yazın