Cuma , 19 Nisan 2024

BDP’den Doktor şiddeti ile ilgili açıklama

Geçtiğimiz gün Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde BDP’li Milletvekili Özdal Üçer’in hastanedeki bir doktoru darp etmişti. Bu olay üzerine vekilin partisinden de bir açıklama geldi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Kimden ve nereden gelirse gelsin, görevi başındaki sağlık çalışanlarına, hekimlere ve kamu emekçilerine yönelen şiddet olayları asla onaylanamaz, asla hoş görülemez.” ifadelerini kullandı.
BDP Genel Merkezi, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in doktoru darp etmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Özdal Üçer ve ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunulan açıklamada şöyle denildi:
“Kamuoyuna da yansıdığı üzere dün Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ne yazık ki tasvip edilmeyecek üzücü bir olay yaşanmıştır. Kimden ve nereden gelirse gelsin, görevi başındaki sağlık çalışanlarına, hekimlere ve kamu emekçilerine yönelen şiddet olayları asla onaylanamaz, asla hoş görülemez. Van’da meydana gelen bu üzücü olayla ilgili olarak partimiz gerekli inceleme ve araştırmayı başlatmıştır. Sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Ayrıca söz konusu doktorun ve diğer görevlilerin sayın milletvekilimizin trafik kazası geçiren eşine ve kızına yönelik ayrımcı uygulamalarda bulunduğuna dair iddialar da titizlikle araştırılacak ve ilgililer hakkında gerekli hukuki işlemler yapılacaktır.”

Bir yanıt yazın