Perşembe , 28 Mart 2024

Tıp eğitiminde birinciyiz

Türkiye’deki tıp eğitimi dünyanın en iyilerinden

 Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, ”Türkiye’de tıp eğitimi dünyanın en iyilerinden. Hatta en iyisi dersek mübalağa etmeyiz” dedi.

Kastamonu Üniversitesi ve Umut Sağlıkçılar Derneği işbirliğiyle, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla 3 Mart Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Uğur, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Rektör Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada, Tıp Bayramının ilk kez II. Mahmut döneminde kutlanmaya başlandığını hatırlatarak, sahip olunan nimetlerin en değerlisinin sağlık olduğunu söyledi.

”Türkiye’de tıp eğitimi dünyanın en iyilerinden, hatta en iyisi dersek mübalağa etmeyiz” diye konuşan Aydın, Türkiye’de sağlıkla ilgili harcamaların masraf olarak görülmediğini kaydetti.

Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Uğur da Tıp Bayramı’nı sadece Türkiye’nin kutladığını ifade ederek, ”Tıp Fakülteleri çok iyi hekimler yetiştiriyor. Tıp fakültelerini tüm Anadolu’da açmaya çalışıyoruz. Kastamonu Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapacak olan kadrolar, şu anda Hacettepe Üniversitesi’nde yetişiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk halk müziği sanatçısı Gökmen tarafından konser verildi.

AA

HaberTürk -Sağlık

Bir yanıt yazın