Çarşamba , 24 Nisan 2024

En başarılı sigara bırakma yöntemleri

Son yıllarda sigaraya karşı başlatılan kampanyalar olumlu sonuçlar verse bile, pek çok insan o sihirli ama zararlı dumandan kopmakta zorlanıyor. İşte, sigara bağımlıları için kurtarıcı rehber!

Önce kapalı mekanlarda sigara yasaklandı, arkasından Sağlık Bakanlığı sigaraya savaş açtı. Devlet, sigarayı bırakmak isteyenlere hizmet verecek, sigarayı bırakma poliklinikleri açtı. Sigaranın zararları anlatılmaya devam ediliyor. Açıklanan rakamlara göre 2 milyon 200 bin kişi sigarayı bıraktı! İşte, tiryakileri bu illetten kurtaracak en popüler sigara bırakma yöntemleri…

AKUPUNKTUR

Akupunktur tedavisine gitmeden önce en az 12 saat sigara içmemek gerekiyor. Genellikle iki ya da üç seans uygulama gerekiyor.
Bağımlılık düzeyi yüksek olanlar için üç seans şart. Seans aralarına 2-3 gün süre konuyor. Tedavi ücreti 200- 250 TL’den başlıyor. İddia edilen başarı oranı yüzde 90.

HİPNOZ YÖNTEMİ

Hipnoz yönteminde sigara bağımlılığı, bilinçaltına yerleşmiş ve bu nedenle otomatikleşmiş güçlü bir bağımlılık olarak tarif ediliyor. Sık tekrarlanan (yaklaşık 21 kez) her düşünce veya davranış bilinçaltına geçerek kaydediliyor ve alışkanlık haline geliyor. Bu anlamda hipnozun sigarayı bırakma konusunda etkili bir yöntem olduğunun altı çiziliyor.
Hipnozla, sigara içmeye neden olan alışkanlığın kökleri, bilinçaltından siliniyor. Bu yöntemi uygulayanlar, beş seans sıkılmadan, sinirlenmeden sigarayı bırakabildiklerini söylüyor. Seans fiyatı 150 liradan başlıyor. Yüzde 90 başarılı.

Sabah

Bir yanıt yazın