Perşembe , 28 Mart 2024

Bir doktor hayatını kaybetti, diğeri ağır yaralı!

Muşâ€™ta, Korkut Devlet Hastanesi Başkekim Zehra Kontbay’ın da içinde bulunduğu otomobilin minibüsle çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, biri ağır 7 kişi de yaralandı.

Ersin Dal yönetimindeki 49 J 1236 plakalı minibüs, Muş Bitlis Karayolu Karaağaçlı beldesi yakınlarında Muş yönünden gelen Dr. Mutlu Geçkil’in kullandığı 44 NN 054 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, otomobili kullanan Dr. Mutlu Geçkil hayatını kaybetti, Korkut Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Zehra Kontbay da ağır yaralandı. Ayrıca kazada minibüste bulunan 6 yolcu da çeşitli yerlerinden yaralandı.

Minibüs şoförü Ersin Dal, “Hasköy’den Muş istikametine gelirken, otomobil de Muşâ€™tan Hasköy istikametine gidiyordu. Aramızda 20 metre kalınca kayarak geldi, savrularak bize döndü. Ben de bir şey yapamadım, çarpıştık.” dedi.

Dr. Zehra Kontbay’ın aralarında bulunduğu 7 yaralı ambülânslarla Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgi soruşturma başlatıldı.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ İBİLOĞLU: KONTBAY’IN DURUMU KRİTİK

Muş İl Sağlık Müdürü Fatih İbilioğlu, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaralanan Korkut Devlet Hastanesi Başhekimi Zehra Kontbay’ın durumu hassasiyetini koruyor. Doktor arkadaşımız olan Mutlu Geçkil’i maalesef kaybettik. İnşallah Korkut Başhekimiz Zehra Kontbay kurtulur. Ama onun da durumu çok kritik.” diye konuştu.

Asistanhekim.org

Bir yanıt yazın