Cumartesi , 20 Nisan 2024

Yine kar geliyor

Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklığı bugünden itibaren azalmaya başlayacak.

ANKARA – Bugün 11 derece olan sıcaklık yarın 9, pazartesi 7, salı 4, çarşamba günü ise 3 dereceye iniyor. Salı günü ise tekrar kar geliyor. Kar yağışı Marmara’yı da etkilerken, İstanbul’da karla karışık yağmur şeklinde etkili olacak.MARMARA, KARADENİZ VE İÇ
Yağışlar Marmara, Karadeniz kıyıları ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Türkiye’nin kuzey kesimleri çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar Marmara, Karadeniz kıyıları ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığının Marmara’da 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

SİS, BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. (anka)

Bir yanıt yazın