Salı , 16 Nisan 2024

Sigaradaki Resimli Uyarılar Büyütülecek

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara paketleri üzerindeki resimli uyarıların büyütülmesi ve sigara markasının başka ürünlerde kullanılmasını önlemek için bir kanun tasarısı üzerinde çalıştıklarını söyledi.Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun’un kabul edilmesinin 4. yılı nedeniyle, sigarayla mücadelede emeği geçenlere plaket verildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, burada yaptığı konuşmada yeni bir eylem planı hazırladıklarını söyledi. Türkiye’nin tütünle mücadelede dünyanın en başarılı ülkeleri arasında yer aldığını kaydeden Akdağ, 2008 yılında yüzde 31’lerde olan sigara kullanım oranının 2010’da yüzde 27’lere düştüğünü belirtti. Akdağ, 2 milyon 200 bin kişinin sigarayı bıraktığını dile getirdi.

Bakan Akdağ, konuşmasında sigara paketleri üzerindeki resimli uyarıların biraz daha büyütülmesi, ayrıca sigara markasının sigara dışında başka ürünlerde kullanılmasını önlemek için bir yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Akdağ, sigarasız mekânları sigarasız şehirler ve sigarasız bölgeler haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Kapalı mekânda sigara içme yasağının özellikle Bakanlıkların merkez ve hizmet binaları, valilik ve belediyelerdeki bazı odalarda ihlal edildiğini aktaran Akdağ, “Adliye binalarında sigara içilmesi konusunda müsamaha gösterenleri de duyarlı olmaya davet ediyorum. Hiç kimsenin iradesi halkın iradesi üzerinde değil. Bu karar hepimiz uymalıyız.” şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bir yanıt yazın