Perşembe , 28 Mart 2024

Sertifikasız Veterinerler Muayene Yapamayacak

Sertifikasız Veterinerler Muayene Yapamayacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 15 kasım2011 tarihinde ‘veteriner hekim muayenehane ve poliklinik yönetmeliği’nde değişikliğe gitti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 15 kasım 2011 tarihinde ‘veteriner hekim muayenehane ve poliklinik yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Bu değişikliğe göre ‘hizmet içi eğitim sertifikası’ olmayan veteriner hekimler klinik açamayacak.

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam, AB uyum yasaları kapsamında yapılan yönetmelik değişikliği hakkında meslektaşlarını bilgilendirdi. Sağlam, yeni yönetmeliğe göre sadece ‘hizmet içi eğitim sertifikası’ olan veteriner hekimlerin klinik açabileceklerini belirterek, “Kliniği olan veteriner hekimler ise iki yıl içinde sertifika almak mecburiyetindeler” dedi.

BVHO olarak üyelerinin mağdur olmaması için hemen harekete geçtiklerini söyleyen Sinan Sağlam yeni yönetmelik hükümlerine göre oda olarak hemen bir kurs düzenlediklerini ve ilk etapta 50 üyelerinin kursa başvurduğunu belirterek, “Eğitim süresi ilk defa klinik açacaklar için 20 saat, kliniği olanlar içinde 10 saat olarak belirlendi” şeklinde konuştu.

Sağlam, veteriner hekimlerin toplum sağlığı açısından kilit role sahip olduklarına da vurgu yaptı. Sağlam, “Bizler hayvan sağlığının yanında hayvani ürünlerin işlenmesinde de rol oynuyoruz. Bu yüzden mesleki birikim ve tecrübelerimizi daha üst seviyelere ulaştırmak istiyoruz. Bu da ancak eğitimle gerçekleşir. Hizmet içi eğitimler ile mesleki birikimlerimizi daha da artacak ve hizmet kalitemiz üst seviyelere ulaşacaktır” dedi.

Öte yandan bir hafta devam eden seminerde Prof. Dr. Metin Petek, Prof. Dr. Nurettin Çelimli, Prof. Dr. Ebru Yalçın, Prof. Dr. Özgür Özyiğit ve BVHO Başkanı Sinan Sağlam ders verdi. Seminer sonunda veteriner hekimlere sertifikaları verilirken talep gelmesi halinde kursun yeniden açılacağı belirtildi.

İHA

Bir yanıt yazın