Cuma , 19 Nisan 2024

2011 yılı içinde 584 hastaya evde sağlık hizmeti verildi

Düzce Sağlıkİl Müdürlüğü tarafından oluşturulan verilen ‘Evde Sağlık Hizmetleri’nden 2011 yılı içerisinde 584 vatandaş faydalandı.
Yaşlı ve yatağa mahkum hastaların hastanelere gidiş ve gelişlerinde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için Düzce Sağlık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan evde sağlık hizmeti kapsamında 2011 yılı içerisinde Düzce’de 584 hasta evde sağlık hizmetlerinden faydalandı. Evde Sağlık Hizmeti çalışmaları kapsamında, bakıma muhtaç ve yaşlı hastalar için oluşturulan ekipler hastaları evlerinde ziyaret ederek hem tedavilerini hem de ihtiyaçlarını gideriyorlar.
Evde Sağlık Hizmeti veren ekipte bir doktor ve bir hemşire bulunuyor, daha önceden belirtilen evlere gidilerek ‘Evde Sağlık Hizmeti’ sunularak vatandaşların mağduriyetleri gideriliyor.
Türkiye’de, Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu Evde Sağlık Hizmetleri Projesinin Düzce’de 2012 yılında da devam edeceği öğrenilirken, Proje kapsamında uzun yıllar yatağa bağımlı kalan ve buna benzer hastalık gurubuna evde sağlık hizmeti sunulmaya devam edecek. Ayrıca yalnızca tedavi edici değil koruyucu, destekleyici ve rehabilite edici sağlık ve sosyal hizmetleri de yapılacağı öğrenildi.
CİHAN

Bir yanıt yazın