Cumartesi , 27 Nisan 2024

Doktorun burnunu kıran sanığa tahliye

Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde doktor Burak Altunpak’a kafa atarak burnunu kıran sanık Fırat Y., ilk kez duruşmada serbest kaldı.

burak-altunpakBakırköy 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fırat Y., şikayetçi Burak Altunpak ve taraf avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasıyla başlayan duruşma, sanık savunmasıyla devam etti.

“İNSANLIK VİCDANININ TAHLİYE EDECEĞİNE İNANIYORUM”

Özel hastanede olduğu muayene sebebiyle kanser riski taşıyan siğillerinin çıktığını öne süren sanık Fırat Y., “Yüksek oranda kanser riski oluşturduğu ve hemen ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ben de müştekinin görev yaptığı hastanede başka bir doktordan randevu alarak muayene oldum. Olay günü de sonuçlarımı göstermek için gitmiştim. Başka bir hasta bana sonuçlara saat 13.00’de bakılacağını söyledi. Beylikdüzü’nde işim olduğundan dolayı içerideki hasta dışarı çıkınca ben odaya girdim. Doktor Burak Altupak’a sonuçlarıma bakmasını söyledim. O da ‘Çık çık’ şeklinde söyledi. İnsan gibi konuşmasını, karşısında insan olduğunu söyledim. ‘Kavga mı çıkarmak istiyorsun?’ şeklinde cevap verdi. Öyle bir niyetim olmadığını söyledim fakat o ‘Yok yok sen kavga çıkarmak istiyorsun’ dedi. Kapıyı sert bir şekilde çarparak dışarı çıktım, koridorda 20 metre kadar yürüdükten sonra doktor arkamdan gelip ‘Gel lan buraya’ gibi bir şey söyledi. Eliyle işaret yaptı ben de arkamı döndüm, müştekiye yöneldim. Kolumdan tutunca refleks olarak kafa attım. Doktor yere düşünce yardımcı olmak için arkasından ilerledim ama herkes oraya toplanınca korkup ayrıldım. Karşı taraftan özür diliyorum. Kamu vicdanının beni tutuklattırdığını ancak insanlık vicdanının tahliye edeceğine inanıyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın