Perşembe , 25 Nisan 2024

Michael Schumacher’in doktorlarından üzen açıklama

2013 yılında Alp Dağları’nda geçirdiği talihsiz kayak kazasının ardından bitkisel hayatta bulunan Formula 1’in efsane pilotu Michael Schumacher hakkında doktorlarından üzen bir açıklama geldi

Michael Schumacher’in sağlık durumunu yakından takip eden iki doktor, Alman pilotun son durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Doktor Phillipe Menasche, Michael Schumacher’in Fransa’nın başkenti Paris’te geçirdiği kök hücre ameliyatını doğruladı.

Kök hücre tedavisinden en başından beri ümitlerinin olmadığını belirten Menasche, “Schumacher kök hücre tedavisine girdi. Ancak bu tedavinin en başından beri bir mucize gerçekleşmeyeceği belliydi” dedi.

Bir diğer uzman hekim Jean-Francois Payen ise, 6 yıldır komada olan Michael tedavi çizelgesini paylaşarak hayranlarının sabırlı olmasını istedi.

Jean-Francois Payen’in Michael Schumacher hakkında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“Hayat arkadaşı Corinna, sürecin zorluğunu ve önlerinde çok uzun bir yol olduğunun farkında. Sıradışı bir irade örneği sergiliyor. Kocasının iyileşmesi için elinden ne geliyorsa yapıyor.”

“Schumacher ve ailesini zaman zaman ziyaret ediyorum. Sağlık durumuna ilişkin yeni bilgileri de ailesiyle paylaşıyorum. Schumacher’in rejenerasyon periyodu için 1 ila 3 yıllık yapılmış bir plan var. Buna göre ilerliyoruz”

Yaklaşık 6 yıldır ailesi tarafından sır gibi saklanan Michael Schumacher’in tedavisi gözlerden uzak sürdürülüyor. Alman efsanenin kariyeri boyunca elde ettiği servetinin büyük bir bölümünün tedaviye harcandığı biliniyor.

Yaklaşık 6 yıldır ailesi tarafından sır gibi saklanan Michael Schumacher’in tedavisi gözlerden uzak sürdürülüyor. Alman efsanenin kariyeri boyunca elde ettiği servetinin büyük bir bölümünün tedaviye harcandığı biliniyor.

Willie Weber, kahreden kazanın ardından defalarca Michael’ı ziyaret etmek isteğini Corinna’ya defalarca ilettiğini ancak olumsuz yanıt aldığını açıklamıştı.

Weber, Michael’i her ziyaret etmek istediğinde Corinna tarafından bilerek engellendiğini vurgulayarak, “Beni Michael’ın yanında istemedi çünkü gerçekleri hemen anlayacağımı biliyordu ve bu gerçekleri anlatacağımdan korktu” ifadelerini kullanmıştı.

“Tek istediğim Michael’ın sağlık durumunu öğrenmek. Yanında olmak, elini sıkmak yüzüne dokunmak istiyorum. Ancak arkadaşımın yanında olmak istemem yasaklanıyor. Bu büyük bir saygısızlık ve ilkellik.”

“Michael’ı seven milyonlarca insan ve ve bu insanlar onun durumu bilmek istiyor. Corinna’nın Michael’ın sağlık durumuyla ilgili gerçekleri gizleme tutumunu anlamıyorum.”

Eski menajer sözlerini şöyle tamamlamıştı: “Bir gün ayaklarının üzerinde onu göreceğimi umut ediyorum. Ve ben de Schumacher’i bir kez daha kucaklayabileceğim”.

via: hurriyet

Bir yanıt yazın