Cumartesi , 20 Nisan 2024

Skandal görüntülerin ardından doktor konuştu

Muayene sırasında çektiği fotoğrafları internette paylaştığı iddiası ile gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Doktor Engin Barış Çeşmeli konuştu: “Ben sapık falan değilim, insan öyle resimleri paylaşsa, kendi resmini de koyar mı? Ben kendimi yakacak kadar akılsız mıyım?”

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde muayene sırasında çekilen fotoğrafları, Rusya merkezli arkadaşlık sitesinde paylaştığı iddiası ile gözaltına alınan ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Genel Cerrahi servisinde görevli doktor Engin Barış Çeşmeli, serbest kaldıktan sonra ilk kez konuştu.

Kesinlikle sosyal medyada hastaların görüntülerini paylaşmadığını belirten Çeşmeli, söz konusu Rus video paylaşım sitesinde çektiği görüntüleri depolayarak üstleri olan profesörlere gösterdiğini söyledi. Ancak kendi şifresinin hackerler tarafından kırılarak ele geçirildiğini ileri süren Çeşmeli, tüm görüntülerin hackerler tarafından yayınlandığını belirtti. Bu hasta görüntülerinin kesinlikle sosyal medyada paylaşılmak için çekilmediğini belirten Çeşmeli, “Ben sapık falan değilim, insan öyle resimleri paylaşsa, kendi resmini de koyar mı? Ben kendimi yakacak kadar akılsız mıyım?” dedi.

OLANLAR NORMAL DEĞİL

Yeni Asır’dan Fatih Şendil’in haberine göre; Olayın perde arkasını ortaya çıkaracaklarını belirten Çeşmeli’nin avukatı Mustafa Kılıç ise “Görüntülerin yayınlandığı gün gazetecinin fark etmesi, o hastanın bu yayını görmesi ve hemen aynı gün şikayetçi olması normal değil. Bu görüntüleri müvekkilim vermiş olsa bile, niye kendi görüntüsü olan bölümü versin.

Neden binlerce görüntü varken, sadece şikayetçi olan bayanın görüntüsü V.K’da yayınlanmış olsun? Bu soruların cevabını bulacağız” diye konuştu.

Doktor Engin Barış Çeşmeli’nin bir buçuk yıllık eşi Deniz Çeşmeli de kocasının haksız yere linç edildiğini belirterek, sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi. Bir buçuk yıl önce Deniz Çeşmeli ile evlendiğini ve mutlu bir evlilikleri olduğunu belirten Engin Barış Çeşmeli yaşadığı sıkıntı sürecin ayrıntlarını anlattı.

Bir yanıt yazın