Salı , 19 Mart 2024

TUS (Tıpta uzmanlık eğitimi giriş sınavı) yılda1 kez mi olacak?

Hatırlanacağı üzere, geçmişte Tus ve Dus ile ilgili yönetmeliğe göre “MADDE 15 – (1) Uzmanlık eğitimine giriş sınavı tıp fakültesi mezunları için TUS, diş hekimliği fakültesi mezunları için DUS olmak üzere ÖSYM tarafından yılda en az iki defa ayrı ayrı yapılır.” ibaresi ile yılda 2 kez Nisan ve Eylül aylarında yapılan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı Yeni çalışma ile artık yılda Bir kez yapılması kararı alınmıştı. 

Şu anda DUS artık yılda bir defa yapılıyor. 

DoktorlarHaber – ANKARA

Geçtiğimiz günlerde de TUS tarihlerinde bir düzenlemeye gidilmişti.

2018 ilkbahar dönemi: Şubat ayının son haftası, 2018 sonbahar dönemi: Ağustos ayının son haftası yani yapılacak iki sınav arasında eşit olarak 6 ay olarak düzenlemeye gidildi.

Şimdiye kadar eşit aralıklarla TUS olmamasının nedenini ise hiç kimse açıklayamıyordu. Bu düzenlemenin de ardından bir düzenleme de Mecburi hizmette yapıldı.

Haziran ve Ağustos DHY atama tarihleri iptal edilip Temmuzda atama yapılacağı söylentilerinin ardından atama tarihleri de bir hareketlenme gözlemlendi ve en son olarak 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa göre yurt içinde veya yurt dışında tıp, tıpta uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimini tamamlayanlardan Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde (www.yhgm.saglik.gov.tr) ismi ilan edilenler için yerleştirme işlemleri 25 Ekim Çarşamba günü yapılacağı duyuruldu ve sonrasında da bu takvim düzeni ile ilerleyeceği bilinmekte.

Şimdi de gündeme bomba gibi düşen söylentiler TUS (Tıpta uzmanlık eğitimi giriş sınavı) yılda 1 kez yapılacağı şeklinde. Tıpta Uzmanlık Kurulu veya Sağlık Bakanlığının ise bu konu ile ilgili herhangi bir yalanlama haberi söz konusu değil. 

Söylentiler ardından gerçekleşen yukarıda sıralı değişiklikler “bu seferki söylentilerde gerçekleşecek mi acaba?”dedirten türden.

Ayrıca TUK 2018 yılı İlkbahar Dönemi TUS Kontenjan Taleplerini almaya da başladı. Son Talep Bildirimi 13.10.2017 saat:18:00 de sona erecek.

Tus yılda bir defa mı olacak?, olacak ise tarih nedir?, Söylentiler yine gerçekleşecek mi? gibi sorular özellikle son günlerde TEOG (Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş) sınavı kaldırılması ve Üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili bir değişiklik çalışmaları başlamasının ardından ihtimalleri güçlendiriyor.

Son sözü ise Tıpta Uzmanlık Kurulu verecek. Gözler yapılacak açıklamalarda.

5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz

 

………………….

Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı – DUS yılda 1 kez yapılacak ! ÖZEL HABER

DUSyildabirkezyapilacak

Bir yanıt yazın