Cuma , 29 Mart 2024

FETÖ’cü doktor ve hemşirelere operasyon

adana-feto-operasyonu-son-dakika-haberleri-jpgaspzmehk

Sağlık çalışanlarına yönelik FETÖ operasyonu yapıldı. Adana ve Malatya’dan gelen son dakika haberlerde gözaltılar vardı.

ADANA’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 12 sağlık personeli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda bazı adreslere operasyon düzenledi.

BYLOCK’TAN TESPİT EDİLDİ

Operasyonda, örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması “ByLock” kullandığı iddiasıyla aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin kullandığı bilgisayar, telefon ve hard disklere de incelenmek üzere el konuldu.

 

MALATYA MERKEZLİ OPERASYON DOKTORLAR…

Malatya merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında doktor ve sağlık görevlilerinin de bulunduğu 20 kişiden 16’sı tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Malatya merkezli Denizli, Ankara, Antalya ve Isparta’da eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan aralarında doktor ve sağlık görevlilerinin de bulunduğu 20 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilerek mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 16’sı tutuklandı, 4’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir yanıt yazın