Perşembe , 28 Mart 2024

İzmir’de “yılın doktoru” cezaevinden

İzmir 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda aile hekimliği biriminde görev yapan doktor Ayşe Candan, Sağlık Bakanlığınca İzmir’de “yılın doktoru” seçildi.

558660

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki İzmir 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda aile hekimliği biriminde görev yapan doktor Ayşe Candan, İzmir’de “yılın doktoru” ödülüne layık görüldü.
Hükümlü ve tutuklu hastaların yararlanabilmesi için iki revir odasının bulunduğu birimde diş hekimi, sağlık memuru ve doktor odası ile mahkumlara uzmanlarca terapi yapılan psiko-sosyal servis odası yer alıyor.
Bir aile hekimi, bir hemşire ve 3 sağlık memurunun görev yaptığı birimde görevli doktor Ayşe Candan, Sağlık Bakanlığı tarafından kentte “yılın doktoru” seçildi.
Mahkumların “Ayşe Abla”sı
Cezaevinde sürekli aynı hastaların olmasının hem kendisine hem de hastalara avantaj sağladığını dile getiren Candan, hastaları yakından tanıdığı için sorunlara çözüm bulma konusunda daha az sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.
Günde ortalama 60 hastaya baktığını ifade eden Candan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu kişiler adını bildiğimiz hatta bazen aile hikayesini dahi bildiğimiz kişiler oluyor. Ürkütücü gelebilir dışarıdan ama bu o kadar da ürkütücü değil. Mahkumiyeti bitip dışarıda İZBAN’da karşılaştığımızda ‘Ayşe abla çok teşekkür ederim, Allah razı olsun beni kurtardın’ diyenler de oluyor. Bu da bizi çok sevindiriyor. Bana ‘Doktor Hanım’, ‘Ayşe Abla’, Ayşe Hanım’ diyen de var ama mahkumlar ‘Ayşe abla’yı daha çok kullanıyor.

Bir yanıt yazın