Cuma , 29 Mart 2024

Yaralı özel harekatçı doktor raporunu reddetti

1459242015468

Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon sırasında şarapnel parçalarıyla yaralanmasına rağmen çatışmaya devam eden özel harekat polisi, doktorun rapor talebini reddederek, silah arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Yaralı polis M.N: Çocuklarımı eşimi elbette çok özledim ancak bu görevi de başarıyla tamamladıktan sonra Allah’ın izniyle gönül rahatlığı ile aileme kavuşacağım Şırnak’ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonda şarapnel parçalarıyla başından ve bacağından yaralanan özel harekat polisi, evine dönmek istemedi. Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart’ta başlatılan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu” sürüyor. TSK ve emniyet unsurlarınca başarıyla yürütülen operasyonda, çok sayıda kahramanlık hikayesi de yaşanıyor.

EL YAPIMI PATLAYICI İLE YARALANDI

Silopi, Cizre ve İdil’in ardından 15 gündür Şırnak merkezideki operasyona katılan özel harekat polisi iki çocuk babası M.N, dün Dicle Mahallesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada yer aldı. M.N, yaklaşık 2 saat devam eden çatışmada, teröristlerin bir eve tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şarapnel parçaları ile başından ve sağ bacağından yaralandı. Çatışma bölgesini terk etmek yerine çatışmaya devam eden M.N, silah arkadaşlarıyla bir saat daha operasyon bölgesinde kaldı. Operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından zırhlı ambulansla Şırnak Devlet Hastanesine götürülen M.N, ilk tedavisinin ardından doktorların rapor talebini reddetti. Silah arkadaşlarını bırakmak istemeyen M.N, evine dönmek yerine iki günlük istirahatin ardından yeniden operasyonlara katılacağını söyledi.

“VATANIMIZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Yaralarının hayati fonksiyonlarını etkilemediğini anlatan M.N, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Burada vatanımız için mücadele ediyoruz. Silah arkadaşlarımı bırakıp evime gidemezdim. TSK ve emniyet güçleri kenetlendik. İnşallah en kısa sürede bu operasyonu başarıyla tamamlayacağız. Çocuklarımı eşimi elbette çok özledim ancak bu görevi de başarıyla tamamladıktan sonra Allah’ın izniyle gönül rahatlığı ile aileme kavuşacağım” dedi.

Bir yanıt yazın