Cuma , 29 Mart 2024

Minik Öğrencinin Sorusu Doktoru Şaşkına Uğrattı

Kastamonu’da kan bağışı kampanyasına katılan öğrencilerden Ayşe T.’nin doktora sorduğu soru, görevli doktoru şaşkınlığa uğrattı.

 

 

minik-ogrencinin-sorusu-doktoru-saskina-ugrat-8304238_x_o

Kastamonu‘nun Tosya ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına 21 ünite bağış yapıldı. Tosya Cumhuriyet meydanında Kızılay‘a ait Kan bağışı aracında düzenlenen ve gün boyunca süren kampanyada 21 ünite kan toplandığını ifade eden Tosya Kızılay Şube yetkilileri, vatandaşlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

ÖĞRENCİLER SORU SORDU

Kan bağışının yapıldığı aracı ziyaret eden Fevzi paşa İlköğretim Okulu öğrencileri Kızılaydoktoru Ahmet San‘dan bilgi aldılar. İlkokul 1 ve 2.sınıf öğrencilerine kan bağışı hakkında bilgi veren doktor daha sonrasında öğrencilerden “Soru sormak isteyen var mı?” dedi.

“KAN VERİNCE KAN BAĞI MI OLUYOR”

Çocuklardan gelen soruları cevaplayan doktor Ahmet San, 2.sınıf öğrencisi Ayşe T.’nin sorduğu soruyu cevaplamakta zorlandı. Öğrencinin “Doktor amca şimdi biz kan bağışı yapıyoruz. Bir de kan bağı diye bir şey var biz kan bağışı yaptığımız kişi ile kan bağı mı kurmuş oluyoruz. Hem şimdi aramızda kan bağı olmadan o kanlar verdiğimiz kişiye nasıl gidiyor? Şimdi o kişi ile biz kan bağı ile bağlanmış mı oluyoruz?” sorusuna ise doktorAhmet San şu cevabı verdi:

“Doktorluk hayatımın en zor sorularından biri ile karşılaştım. Kan vermenin vücuda hiçbir zararı yoktur. Vücutta dolaşan kan 120 günde bir kendini yenilemektedir. Kanın vücut içerisinde üstlendiği birçok görevler vardır. Kan verildiği zaman bu görevlerden hiçbirini aksatmaz. Aksine kan verildiği zaman vücut daha dinç olmakta ve insanlar kendilerini daha aktif hissetmektedirler.”

Bir yanıt yazın