Cuma , 29 Mart 2024

Bakan Müezzinoğlu: Yarın Aciller Dışında 15 Dakika Hasta Bakımına Ara Vereceğiz

Yarın Aciller Dışında 15 Dakika Hasta Bakımına Ara Vereceğiz.fw

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni yapılan devlet hastanesinde incelemelerde bulunmak üzere Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ne geldi. Samsun’da silahlı saldırıya kurban giden Op. Dr. Kamil Furtun’u hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının ülke genelinde yarın sabah saat 09.00’dan itibaren 15 dakika boyunca tüm sağlık hizmetlerini durduracağını söyledi.

Kuşadası’na gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı kısa bir süre önce tamamlanan devlet hastanesinde incelemelerde bulundu. Hastaneyi gezerken çocuklara oyuncak, büyüklere çiçek veren Bakan Müezzinoğlu, personelle de hatıra fotoğrafı çektirdi. Deniz manzaralı hastaneyi 5 değil 7 yıldız olarak nitelendiren Bakan Müezzinoğlu, Aydın Şehir Hastanesi’nin ihalesinin de bu yılın sonuna kadar yapılacağını ve 2017 yılı sonunda açılacağını söyledi.

 

“ŞİFA VEREN ELLERE VEFA BEKLİYORUZ”

Konuşmasında Samsun’da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Op. Dr. Kamil Furtun’u hatırlatanBakan Müezzinoğlu, “İçimiz yanıyor, yüreğimiz kanıyor. Ne yazık ki bütün başarılar zaman zaman acı ödüllerle, yüreğimizi kanatan ödüllerle bize dönüyor. Dün de Samsun’da göğüs hastalıkları uzmanı arkadaşımız Op. Dr. Kamil Furtun kardeşimizi bir caninin, bir katilin kurşunlanması sonucu kaybettik, toprağa defnettik. Bu aşamada milletimize bir mesajımız var. Şifa veren ellere vefa bekliyoruz. Gerçekten bu eller 24 saat, evim barkım demeden, çoluğum çocuğum, eşim, annem babam demeden hastalarına hizmet sunuyor. Onlara vefasızlık bu milletin fıtratıyla uymaz, bu milletin değerleriyle uyuşmaz. Ama ne yazık ki zaman zaman sağlık çalışanlarımıza yüksek sesle konuşan, hakaret eden, el kaldıran, hatta silah çeken bazı densizler ve katillerin veya insanlık dışı yanlışları yapanların muhatabı oluyoruz. Bu içimizi kanatıyor” dedi.

 

15 DAKİKALIK EYLEMİ AÇIKLADI

Yapılan saldırıyı kınamak amacıyla yarın ülke genelinde yapılacak eylem hakkında bilgi veren Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Sabah itibariyle 09.00- 09.15 saatleri arasında ‘Şifa veren ele vefa organizasyonu’ yapıyoruz. 15 dakika boyunca hasta bakımına aciller dışında ara vereceğiz. Kamuoyundan şunu bekliyorum. Bu yürekler sizin için atıyor. Bu fedakarlıkları, insanımızın sağlıklı ve güvenle bakacağı yarınları hazırlamak için yapıyoruz. Teknolojilerin bu milletin hakkı olduğuna inanıyoruz. Dünyayı örnek gösteren değil, dünyanın örnek aldığı bir sağlık hizmeti sunumunu 78 milyon ülke insanımıza yapmaya hazırlanırken; bu tür haksızlıklara bu tür saldırılara maruz kalmak bizi üzüyor. Bunu asla ve asla hak etmiyoruz. Sağlık çalışanlarımıza insanlık dışı muamele yapmak hiç kimsenin hakkı değil, haddi değil. Yasal düzenlemeler yaptık. Savcılıklarımıza şiddet uygulayanlara tutuklama yetkisi verdik. İç güvenlik yasasında polislere 24 saatten 48 saate uzayacak gözaltı süresi verdik. Daha ileri yasal düzenlemeler gerekirse bunları da yapacağız. İstiyoruz ki hasta ile sağlıkçı arasında duvarlar örülmesin. Milletimizin bu sağlık ordusuna sahip çıkmasını istiyoruz. Daha iyilerini güzellerini yapacak hedefimiz ve dinamiklerimiz var” diye konuştu.

SEÇİM SİMÜLASYONU İÇİN TIKLAYIN

Bakan Müezzinoğlu, hastanedeki incelemelerinden sonra AK Parti Milletvekili adaylarıyla birlikteKuşadası sahilini ve turistik çarşısını gezerek, genel seçimler için partisine oy istedi. – Aydın

Bir yanıt yazın