Perşembe , 25 Nisan 2024

‘Doktor House’ 9 Temmuz’da İstanbul’da

559bcc7053d44f26_636x350
Oyunculuğu kadar müzisyen kimliği ile de adından söz ettiren Hugh Laurie, İstanbul’da konser verecek.

Temmuz’da İstanbul’u caz ritmleriyle sarmalayan İstanbul Caz Festivali’nin bu yılki en önemli konuklarından biri, oyuncu, komedyen, yazar, müzisyen ve yönetmen Hugh Laurie.

1-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 21. İstanbul Caz Festivali, bu yıl da cazın önde gelen isimlerinden güncel müziğin yıldızlarına birçok ismi İstanbul’un farklı mekanlarında ağırlayacak.

Zete.com’da yer alan habere göre festival programında bu yıl yine süpriz isimler ve efsaneler var. 56 Platin plak ödüllü eşsiz sesiyle Katie Melua, Güney Afrikalı yaşayan efsane Hugh Masekela ve grubu, perküsyon ustası Manu Katché’nin Richard Bona ile oluşturduğu yıldızlar topluluğu, Chick Corea-Stanley Clarke düeti, Danilo Perez, John Patitucci, Brian Blade, Brad Mehldau, Mark Guiliana ve Cécile McLorin Salvant festivalin bu ağırlayacağı isimlerden bazıları.

9 Temmuz saat 21:30′da ise “House” dizisinde oynadığı Doktor House karakteri ile geniş bir hayran kitlesi edinen, sinema ve televizyonun yıldız ismi Hugh Laurie Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde sevenlerinin huzurunda olacak.

Laurie, dizinin bitişi sonrası ağırlık verdiği müzisyenlikte de kendini kanıtladı. Blues ile yaşadığını, ağladığını ve dans ettiğini söyleyen Laurie yayınladığı Let Them Talk (2011) ve Didn’t it Rain (2013) albümleriyle Amerikan blues listelerinde bir numaraya yükseldi.

Konserlerinde komedyen tarafını da öne çıkararak izleyici ile samimi ve eğlenceli bir diyalog kuran Laurie’ caz ve blues tutkusunu cazseverlerle paylaşacak.

Bir yanıt yazın